23948sdkhjf

NCC-selskab går i dybet - for at komme 18 etager i højden

Mere end 1000 pæle i både stål og beton bankes ned i jorden på Aarhus Ø

I første række til vandet på Aarhus Ø opfører NCC nu en milliarddyr hotel- og erhvervsejendom.

Som del af totalentreprisen på det BIG-tegnede projekt bringer entreprenørkæmpen flere kompetencer i spil og trækker i første omgang på interne kræfter i virksomhedens funderingsenhed, Hercules Fundering.

Siden påske har funderingseksperten derfor kørt på med de store rambukke på byggepladsen for at skabe et solidt fundament for det kommende hotelbyggeri.

Der er tale om flere end 1000 pæle i både stål og beton, som rammes ned i jorden. Pælene har en længde på op til 26 meter, og de skal tilsammen sikre fundamentet for det cirka 37.000 kvm store hotel på 18 etager.

– I Hercules glæder vi os over endnu en gang at skulle samarbejde med kollegerne i NCC og til at bidrage til et af de helt store og ikoniske projekter i Aarhus, siger Dirch Christian Hald, projektchef i Hercules Fundering under NCC Infrastructure, i pressemeddelelsen.

Senest har Hercules Fundering stået for etableringen af byggegruben i forbindelse med opførelsen af det cirka 40.000 kvm store bolig- og erhvervsbyggeri ”Nicolinehus” – blot et stenkast fra det nye hotel.

På hotel-byggepladsen ved Bassin 7 ventes den sidste pæl af være slået i jorden inden sommerferien. Derefter går turen videre til Universitetsparken en kilometers penge mod nordvest, hvor funderingsarbejdet fortsætter på anden etape af en ny parkeringskælder.

Omskiftelig udformning

Udover tegnestuen BIG, der står for det overordnede projekt og landsskabsarkitekturen, har projektet Rambøll som rådgivende ingeniører, Moe som brandingeniører, og indretningsarkitekterne Stylt står for indretningen af hoteletagerne, wellnessområdet og restauranter.

Hotelbyggeriet kommer til at dække samlet cirka 37.000 kvm, hvoraf de 16.000 kvm bliver kontorlokaler. I hoteldelen indrettes 342 værelser samt et wellnessområde på samlet cirka 2.000 kvm på 15., 16. og 17. etage med udsigt over både byen og Aarhusbugten, på 18. etage indrettes en skybar, restauranter, butikker, en café, et konferencecenter og tagterrasser på 5. og 6. etage. Dertil en to-etagers parkeringskælder med et samlet areal på cirka 8.600 kvm.

Sådan har det dog ikke altid set ud. 

Corona fik i foråret 2020 Scandic til at trykke på pauseknappen for projektet, og først hen på efteråret kom der igen gang i arbejdet, dog i en ændret form - med corona som forklaring.

I 2021 lød meldingen så, at der ville være byggestart på den BIG-tegnede hotelsatsning i første halvdel af 2022, så det færdige byggeri kunne rejse sig på Aarhus Ø tidligt i 2026.

Men i sensommeren 2022 var intet byggeri sat i gang, men budskabet varm, at byggestart kunne være omkring årsskiftet

Vi skulle dog hen til april 2023, før man endelig kom i gang i jorden på projektet, som senest har fået et prisskilt i omegnen af 1,3 mia. kr. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125