23948sdkhjf

Privatlivspolitik for Nordiske Medier

Cookie- og privatlivspolitik

Seneste ændring 30. maj 2024

Denne privatlivspolitik gælder for Nordiske Medier A/S, CVR-nr.: 10150825 (”vi”, ”os”, ”vores”, "Nordiske Medier"), der er en del af Det Nordjyske Mediehus-koncernen. Nordiske Medier er dataansvarlige i relation til den indsamling og behandling af personoplysninger, der finder sted når du bruger vores digitale tjenester, herunder www.nordiskemedier.dk og alle vores andre danske medier, som du kan finde her. Denne privatlivspolitik gælder også når du køber produkter eller andre ydelser af os, besøger vores hjemmesider eller kommunikerer med os i øvrigt.

1. Anvendelse af dine personoplysninger

Vi behandler dine personoplysninger på baggrund af:

  • det samtykke du har givet til os,
  • abonnementer og andre kontrakter, eller
  • vores legitime interesser.



Oplysninger ved samtykke

Vi behandler dine almindelige personoplysninger til forskellige markedsføringsformål, når du har givet dit samtykke (GDPR art. 6, stk. 1, litra a) til at kommunikere med dig om tilbud, konkurrencer, nyheder om vores tjenester og produkter, eller anden markedsføring på vegne af os eller vores samarbejdspartnere, herunder for at gøre indholdet af vores annoncering mere relevant for dig. Du kan læse mere om, hvordan du trækker dit samtykke tilbage under punkt 7.

Vi behandler også dine personoplysninger for at målrette bannerannoncering på vores digitale tjenester. Herved analyseres din brugeradfærd og præferencer for at kunne forudsige, hvilke bannerannoncer, der kunne være mest relevante for dig. Du kan læse mere om denne behandling under punkt 6.


Oplysninger ved abonnementer og andre kontrakter

Vi behandler dine almindelige personoplysninger for at indgå eller opfylde en kontrakt med dig (GDPR art. 6, stk. 1, litra b), herunder for at håndtere dit abonnement eller give dig de ydelser, som du har bedt om samt for at håndtere dine betalinger. Behandling af dine personoplysninger er nødvendigt for os for, at vi kan levere den ydelse, som du har købt / køber af os. Vores behandling af dine personoplysninger sker til følgende formål:
  • for at kunne levere de ønskede tjenester eller produkter, f.eks. abonnementsprodukter,
  • for at kunne kommunikere med dig, f.eks. i relation til ændringer i vores vilkår, og
  • for at sikre driften af vores digitale tjenester, herunder vores hjemmesider.

Derudover behandler vi information om dine betalinger for at overholde vores juridiske forpligtelse til at opbevare regnskabsmateriale (GDPR art.6, stk. 1, litra c, jf. bogføringsloven).


Medlemskab

Vi behandler dine almindelige personoplysninger, når du køber adgang til vores medlemsportal for at håndtere din adgang til medlemsportalen (GDPR art. 6, stk. 1, litra b). Vi indsamler blandt andet dine oplysninger i forbindelse med, at du opretter et brugerlogin på medlemsportalen. Derudover behandler vi også de oplysninger, som du inkluderer i dine medlemsopslag. Behandlingen af dine personoplysninger er nødvendig, at vi kan administrere dit medlemsabonnement og kommunikere med dig om blandt andet tekniske problemer og ændrede vilkår for dit abonnement. Vores behandling af dine personoplysninger til følgende formål:
  • for at levere adgangen til medlemskabsportalen til dig,
  • for at kommunikere med dig, f.eks. i relation til ændringer i vores vilkår, og
  • for at sikre driften af medlemskabsportalen.

Vi kan videregive oplysninger om, hvilke medlemsopslag du har interageret med. Dette sker for at måle statistik på medlemmernes trafik. Vi videregiver kun dine oplysninger, hvis du udover dit medlemskab har accepteret cookies på vores site. Vi opbevarer dine oplysninger for medlemskab så længe dit medlemsabonnement er aktivt.


Legitim interesse

Når vi behandler dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesse, sker det i forbindelse med drift og udvikling af vores digitale tjenester og øvrig kommunikation med dig. Vores legitime interesser er:

  • a. Drift og udvikling af vores digitale tjenester
  • Vi bruger dine oplysninger til at forstå, hvordan du anvender vores digitale tjenester. Formålet er at gøre vores digitale tjenester bedre ved bl.a. at identificere områder, der kan forbedres, og ved at vedligeholde vores digitale tjenester. Dette hjælper os med at skabe en mere effektiv og brugervenlig oplevelse for dig.

    I forbindelse med drift og udvikling bruger vi også dine personoplysninger til at forebygge, undersøge og rapportere om svig eller andre ulovlige aktiviteter. Herunder holder vi bl.a. øje med, at den samme bruger, ikke opretter sig flere gange for på den måde at få flere gratis prøveperioder. Dette er afgørende for at beskytte både dig og vores virksomhed mod potentielle trusler og sikre en sikker og pålidelig brugeroplevelse.
  • b. Øvrig kommunikation
  • Når du kontakter os med spørgsmål om dit abonnement, levering af fysiske produkter, online adgang eller andre emner, kan vi bede om dine personoplysninger. Det er vores legitime interesse af behandle disse oplysninger for at håndtere din henvendelse korrekt og give dig den nødvendige assistance. Derudover kan vi i nogen tilfælde også have behov for at kontakte dig angående dit abonnement.



2. Overførsel af dine personoplysninger til tredjeparter

Vi kan overføre dine personoplysninger til de kategorier af tredjeparter, som fremgår nedenfor:
  • a) serviceudbydere, der assisterer med vores virksomhedsaktiviteter, herunder hostingudbydere, udbydere af software og analyseværktøjer mv.,
  • b) tredjeparter, der leverer produkter eller services
  • c) offentlige myndigheder, men kun i det omfang det er påkrævet i henhold til lov, retskendelse, eller hvis det er nødvendigt for at dokumentere, udøve eller forsvare vores juridiske rettigheder,
  • d) vores koncernforbundne selskaber
  • e) vores rådgivere, herunder revisionsfirmaer og advokatkontorer, og
  • f) andre tredjeparter hvis du samtykker hertil eller i forbindelse med en fusion, spaltning eller et salg, som involverer samtlige eller dele af vores virksomhed eller aktiver.



3.Overførsel af dine personoplysninger uden for EU/EØS

Nogle af de tredjeparter, som vi overfører personoplysningerne til, kan være placeret uden for EU/EØS. Når vi overfører dine personoplysninger til lande udenfor EU/EØS, som ikke har et tilstrækkelige databeskyttelsesniveau i henhold til GDPR, vil vi altid sikre, at de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af dine personoplysninger er på plads. Overførsler vil alene ske på basis af Europa-Kommissionens standardkontrakter, Data Privacy Framework-certificering eller tilstrækkelighedsafgørelser i øvrigt.


4. Beskyttelse og opbevaring af dine personoplysninger

De personoplysninger, som vi indsamler om dig, vil blive opbevaret i overensstemmelse med tabellen nedenfor, medmindre længere opbevaring er påkrævet ved lov:

PersonoplysningerOpbevaringsperiode
Personoplysninger modtaget med henblik på indgåelse og opfyldelse af en aftale med dig, herunder i forbindelse med at du opretter en profil på vores hjemmeside eller bestiller et abonnement.Op til 3 år efter opfyldelse af aftalen eller så længe opbevaring er påkrævet ved lov (f.eks. for at overholde kravene i bogføringsloven).
Personoplysninger indsamlet i forbindelse med afholdelse af events3 år efter sidste deltagelse i event
Personoplysninger modtaget med henblik på udsendelse af nyhedsbreve og andet markedsføringsmateriale.Indtil dit samtykke tilbagekaldes eller ikke har været anvendt af os i 1 år.
Personoplysninger modtaget i forbindelse med anden korrespondance så som serviceforespørgsler mv.Indtil din henvendelse er færdigbehandlet, og der ikke er grund til at tro, at der vil være behov for yderligere korrespondance.
Personoplysninger indsamlet ved brug af cookies – f.eks. via Google AnalyticsOp til 3 år. Følger sletning af personoplysninger jævnfør ovenfor.



5. Sociale medier

Fælles dataansvar

Når du besøger vores virksomhedsprofiler på sociale medier, så er vi fælles dataansvarlige med udbyderne af de sociale medier. Vi behandler oplysninger om dig, når du interagerer med vores virksomhedsprofiler. Formålet med behandlingen er at forbedre vores produkter og services, hvor vi vil forbedre, vores egne virksomhedsprofiler.
Vi har nedenfor linket til aftalerne om fælles dataansvar, privatlivspolitikker og begrænsning af brugen for de sociale medier:

Facebook, Meta Platforms, Inc.
  • Du kan læse aftalen om fælles dataansvar her.
  • Du kan finde Facebooks privatlivspolitik her her.
  • Du kan begrænse Facebooks brug af dine oplysninger her.

LinkedIn, LinkedIn Ireland Unlimited Company
  • Vi har indgået en fælles aftale om fælles dataansvar, som findes her.
  • LinkedIns privatlivspolitik findes her.
  • Derudover kan du administrere din konto og privatlivsindstillinger hos LinkedIn her.



6. Cookies

Førstepart Cookies

En cookie kan indeholde tekst, tal eller fx en dato og er basalt set en tekstfil, der lagres på din computer, tablet eller telefon. Det er ikke et program, og kan ikke indeholde virus. Eftersom en cookie befinder sig hos dig, er det altid muligt for dig at se, ændre eller slette disse cookies. Det gør du inde i dine browserindstillinger.

Vi bruger cookies til statistik og analyse og basal site-funktionalitet, der hjælper os med at gøre vores produkter bedre gennem brugerindsigt. Her indsamler vi informationer om, hvornår og hvor lang tid du besøger en hjemmeside, hvilke og hvor mange sektioner, artikler og andre produkter, du besøger, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger, IP-numre, hvilke annoncer du ser osv. Med din tilladelse bruger vi desuden den indsamlede information til at målrette vores direkte markedsføring til dig. Ydermere bruger vi informationerne til at dokumentere og klarlægge værdien af annonceindrykninger over for vores annoncører.

Ved almindelig brug af Nordiske Mediers hjemmesider, hvor man ikke bruger formularer til direkte indtastning af f.eks. navn og adresse, bruger hjemmesiderne alene cookies. Afgiver du yderligere oplysninger, f.eks. i forbindelse med oprettelse af “Log-ind”, vil der ske en samkørsel der gør Nordiske Medier i stand til at gøre din adfærd personhenførbar. Denne samkørsel kan alene laves af Nordiske Medier, og ikke vores partnere. Samtlige selskaber i Det Nordjyske Mediehus-koncernen kan anvende oplysningerne, om end det er få medarbejdere, der reelt kan se og afkode dem.

Disse cookies kaldes førsteparts-cookies og sættes af Nordiske Medier.


Tredjepart Cookies

Nordiske Medier har også en række samarbejdspartnere som sætter cookies - såkaldte tredjeparts-cookies. Det kan være vores annoncører, mediebureauer, annoncenetværk og andre tjenester (fx Facebook), som sætter disse cookies.

Formålet med tredjepart-cookies er at sikre levering af målrettede online-annoncer og sikre funktionaliteten af de tjenester vores sites tilbyder. Ved spørgeskemaundersøgelser, analyser og lignende sættes der cookies med det formål at registrere din besvarelse og dermed undgå at du får samme spørgeskema igen.

Informationerne, der indhentes via cookies, lagres i vores systemer – internt eller hos partnere. Vi har indgået databehandleraftaler med vores partnere, der dermed er medforpligtigede til beskyttelsen af persondata. Vi overleverer/udveksler ikke data med aktører, vi ikke har EU-gyldige databehandleraftaler med.


7. Dine rettigheder

Du har efter databeskyttelseslovgivningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af dine personoplysninger:
  • a. Ret til at se oplysninger (indsigtsret)
  • Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger.
  • b. Ret til berigtigelse (rettelse)
  • Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.
  • c. Ret til sletning
  • I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer. Du kan finde vores kontaktoplysninger under punkt 8.
  • d. Ret til begrænsning af behandling
  • Du har visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.
  • e. Ret til indsigelse
  • Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger. Du kan også gøre indsigelse mod behandling af dine oplysninger til direkte markedsføring.
  • f. Ret til at transmittere oplysninger (dataportabilitet)
  • Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra én dataansvarlig til en anden uden hindring.
  • g. Retten til at tilbagekalde samtykke
  • Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. I visse tilfælde vil tilbagekaldelse af samtykke kræve, at du selv aktivt nedlægger dit Log-in og sletter eventuelle cookies i din browser. Hvis du vil opdatere/administrere dit samtykke til nyhedsbrevet, gøre i bunden af alle nyhedsbreve du modtager fra os. Derudover kan du også henvende dig til kundeservice (se punkt 8).
    Hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på eller hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, kan du finde vores kontaktoplysninger nedenfor under punkt 8.
    Du kan også indgive en klage til Datatilsynet. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.



8. Kontaktoplysninger

Østre Havnegade 63-65,
9000 Aalborg
E-mail: persondata@nordiskemedier.dk
Telefonnummer: +45 72 28 69 70

Send til en kollega

0.049