23948sdkhjf

Byggeri af BIG-tegnet hotel i Aarhus kan starte ved årsskiftet

Planerne for et stort hotel på Aarhus Ø, bydelen på de mest bynære havnearealer i Aarhus, har været bremset, genoptaget og ændret markant over de seneste år.

Senest lød det i september 2021, at der ville være byggestart på den Bjarke Ingels og Sleth-tegnede hotelsatsning i første halvdel af 2022 med et færdigt projekt på plads på Aarhus Ø i starten af 2026.

Siden har det ændret sig. 

Nu fortæller byudvikler Rune Kilden til Århus Stiftstidende, at han forventer byggestart i første halvdel af 2022. Hvornår det store hotel så kan stå færdigt, er der ikke nyt om.

- Vi projekterer på hotellet, siger han til avisen.

Færre hotelværelser og mere spa

Bag hotelprojektet står Anpartsselskabet Bassin 7, som er ejet af Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og Rune Kilden via selskabet Kilden & Hindby.

I forbindelse med udmeldingen om hotellet sidste efterår var der også markante ændringer i hotellet. Antallet af værelser var reduceret fra 500 til 350, samt at en konferencesal med 2.000 pladser blev erstattet af flere mindre sale med plads til 700-800 gæster. Omvendt blev en del af de mange kvadratmeter omdannet til kontorer, ligesom en spaafdeling blev udvidet markant.

Trods ændringerne inde har bagmændene holdt fast i arkitekturen, hvor der ude vil være et stiforløb, som snor sig om sig selv og inviterer besøgende op på toppen af hotellet. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: Aarhus Ø Rune Kilden
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.86