23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kvalitet i byggeriet: Fra mystik til målbar succes

Jeanette Daastrup, Kvalitetsansvarlig i Vils Entreprenørforretning, begyndte sin rejse ind i entreprenørbranchen med fokus på kvalitet i 1988. Dengang var kvalitet ikke branchens primære fokus, men meget har ændret sig siden da.

I dag er kvalitet ikke længere en mystisk eller uhåndgribelig ting. Det er blevet en central søjle i, hvordan virksomheder som Vils Entreprenørforretning arbejder og kommunikerer med kunderne. 
  
Kan kvalitet skræddersyes? 
I Vils Entreprenørforretning har de indset, at kvalitet ikke er en universel størrelse, men derimod noget subjektivt, der varierer fra kunde til kunde. Det handler om at forstå kundens behov og præferencer og sikre, at virksomhedens egne mål og standarder lever op til disse. 
  
Jeanette og hendes kollega, Michael Viktor, som er formand, tænker tilbage på en tid, hvor kvalitet var et overset aspekt i branchen, og hvor man den gang, kun havde en smule fokus på kvalitet. Nu har fokusset heldigvis bredt sig! 
  
Sporbarhed, dokumentation og struktur er blevet nøgleord. Det handler ikke længere kun om at levere et produkt; det handler også om at levere tryghed til bygherren. Gennemskuelige rapporter og dokumentation er blevet afgørende. 
  
Hvordan opnår man succes i sit arbejde med kvalitet? 
En vigtig ændring er implementeringen af et kvalitetsstyringssystem, som i Vils Entreprenørforretning's tilfælde er Inspectly - sådan et system gør det lettere at dokumentere og generere rapporter om udførte opgaver ud fra de bygherrekrav der stilles. Dette har hjulpet virksomheden med at bevise deres indsats overfor kunderne og sikre, at deres løfter ikke kun er ord, men dokumenterede handlinger. 
  
Sporbarhed har revolutioneret måden kvalitet håndteres i virksomheden. Tidligere var papirarbejde og notater udsat for slid, fejl og nogle gange vaskemaskinen, men nu kan alt dokumenteres med billeder, skemabesvarelser og nøjagtighed. 
  
Dialog og kommunikation spiller også en central rolle i virksomhedens tilgang til kvalitet. Ved at forstå og imødese bygherres behov og ønsker kan Vils skræddersy tilbud og arbejde derefter. Det handler om at implementere en Plan-Do-Check-Act metode (tidligere kendt som ’kvalitetssløjfen’, som Jeanette med et glimt i øjet, minder om) hele vejen rundt for at sikre, at kvaliteten forbliver i top. 
  
Kan kvalitet blive en solid del af ens DNA hele vejen rundt? 
Kvalitetsstyring er ikke kun en opgave, der ligger på skuldrene af ledelsen. Det er en daglig praksis, der involverer alle niveauer i virksomheden. Fra tilbudsfasen til det udførende arbejde i marken hvor kvalitetssikring er med til at sikre, at de rigtige kontroller og kvalitetsstandarder bliver efterlevet i forhold til de krav kunderne stiller. 
  
Vils Entreprenørforretning har skabt en kultur, hvor faglig stolthed og læring gennem fejl spiller en central rolle. Fejl ses som ’en mulighed for justerbar læring’, som Jeanette så fint formulerer det. Det har hjulpet medarbejderne med at udvikle sig - fejl skal skabe værdi for den efterfølgende proces og give virksomheden en stærkere forståelse for, hvad der virker bedst for deres kunder. 
  
Kvalitet er derfor ikke længere en hemmelig ingrediens, men derimod en central del af Vils Entreprenørforretning's DNA.  
  
 
Med et stærkt fokus på dialog, dokumentation og læring har virksomheden skabt en vej til succes, der går ud over bare at levere et produkt. Det handler om at opbygge tillid, skabe værdi og vise kunderne, at kvalitet er ikke bare et løfte - det er en realitet. Hver gang. 
 

Inspectly ApS
Lægårdsvej 24
8520 Lystrup
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33954883
P nummer: 1017159867

Kontaktperson

AR
Anna Ræbild
Content Specialist
ar@inspectly.com

Send til en kollega

0.063