23948sdkhjf

Det blev for dyrt: Boligselskab opgiver drømmeprojekt

Stigende bygge- og materialepriser og den generelle udvikling i byggesektoren sætter en stopper for alment byggeri for Boligselskabet Nordsjælland

Prisen har vist sig at være en dræber for Boligselskabet Nordsjællands drømmeprojekt med 163 familie- og seniorboliger i Skævinge.

De mange almene boliger skulle have skabt nye rammer for både generationsfællesskaber og naboskaber, ifølge boligselskabet bag med nytænkning i både arkitektur og funktion.

- Vi er simpelthen så ærgerlige over, at byggeriet ikke kan gennemføres inden for de nuværende rammer. Vi er blevet overhalet af verdenssituationen og de deraf stigende priser, siger Lena Andersen, formand for Boligselskabet Nordsjælland, i en pressemeddelelse.

Byrådet i Hillerød Kommune har i processen ellers taget godt imod projektet og vedtog i slutningen af 2022 lokalplanen for det. Men på målstregen blev byggeriet ramt af voldsomt stigende bygge- og materialepriser, stigende renter og tilslutningsafgifter.

Derfor stod det i sommeren 2023 klart, at byggeriet ikke kan realiseres inden for de almene byggeprojekters maksimumbeløb.

Da Hillerød Kommune og Boligselskabet Nordsjælland i maj 2021 underskrev kontrakten om grundsalget af et fire hektar stort område i Skævinge, hvor de mange boliger skulle opføres, var forventningen en pris omkring 342 mio. kr.

Nu oplyser parterne ikke, hvad prisen er steget til.

Alle vendt hver en sten

Ifølge Lena Andersen har det nordsjællandske boligselskab i samarbejde med administrationsselskabet Boligkontoret Danmark brugt sidste halvdel af 2023 på at afdække alle muligheder for at arbejde videre med projektet.

Alle dele af byggeprojektet er blevet optimeret til det yderste inden for det i lokalplanen tilladte.

Efter en længere optimeringsproces stod det klart, at der var behov for en væsentlig reduktion i grundprisen. 

Det ville Hillerød Kommune ikke imødekomme, så i december 2023 vedtog byrådet, at grundsalget til Boligselskabet Nordsjælland blev annulleret. Det både undrer og ærgrer formanden.

- Vi mener, at den foreslåede reduktion var rimelig, taget i betragtning af hvad andre aktører har givet for grunde i samme område, siger Lena Andersen.

På venteliste til de forventede nye boliger i Skævinge er der 170 personer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.307