23948sdkhjf

Trekamp afgjort – entreprenør på plads til almen renovering til en halv milliard

Boligselskabet Sct. Jørgen har netop sat navn på, hvilken entreprenør, der får ansvaret for den årelange renovering og modernisering af flere hundrede boliger i den tidligere ghetto Ellekonebakken i Viborg.

Jorton var bedst blandt de bydende med det kvalitets- og økonomisk mest fordelagtige tilbud, skriver det midtjyske boligselskab i et nyhedsbrev om Helhedsplanen for Ellekonebakken.

– Vi går nu i gang med at drøfte projektet i detaljer med Jorton A/S, og vi forventer, at kunne gennemføre helhedsplanen som planlagt, med byggestart i begyndelsen af 2023, skriver boligselskabet.

I dag er der 536 almene boliger på Ellekonebakken, som er opført i årene 1966-1990, og cirka 1.000 beboere. Der nedlægges 60 boliger som led i forandringen af området.

Totalentrepriseopgaven omfatter modernisering af 270 etageboliger, ombygning af 130 boliger til tilgængelige boliger og lettere renovering af 64 rækkehuse. Derudover nedrivning af en blok og forandring af uderum, gårdrum og infrastruktur til og fra boligområdet, så det bliver mere åbent for hele Viborgs beboere og ikke kun dem, der bor i området.

Vinderbud på 506 mio. kr.

Vinderentreprenøren med base i Aarhus en af fire prækvalificerede entreprenører, hvoraf blot tre afgav bud. Ifølge Viborg Stifts Folkeblad blev de to andre tilbud afleveret af Enemærke Petersen og MT Højgaard.

Jortons vindende bud lød ifølge avisen på 506 mio. kr., omtrent 60 mio. kr. mindre end konkurrenternes.

Opgaverne på Ellekonebakken

Modernisering af 270 etageboliger med nye køkkener og badeværelser, udskiftning af vinduespartier mellem boliger og altaner, nye udendørs altaner og nyt ventilationsanlæg.

Ombygning af 130 boliger til større og lettere tilgængelige boliger.

Renovering af 64 rækkehuse, hvor der også vil komme en modernisering af boligerne med nyt køkkener, døre og vinduer.

De 130 nye tilgængelige boliger er helt totalrenoverede tilgængelige boliger.

De rummelige tilgængelige boliger med niveaufrie adgange og elevatorer i bygningerne er en del af fremtidssikringen af Ellekonebakken, der skal sikre, at man kan blive boende i boligerne på Ellekonebakken selv om man bliver ældre og måske fysisk udfordret. Eller at man som senior har mulighed for at søge en bolig i Ellekonebakken.

Facaderne på boligerne vil også få et løft, med nye tage, glaspartier, mønster i murværket og de nye udendørs altaner

Hele området vil med de udendørs og de indendørs forandringer ifølge planen fremstå mere moderne, attraktivt og spændende.

Forventningen er, at selve bygge- og anlægsarbejdet vil tage 3,5-4 år.

Kilde: Boligselskabet Sct. Jørgen

– Vi havde troet, at vi skulle bruge noget tid frem til sommerferien på yderligere forhandlinger, men da priserne kunne holdes inden for vores budget, slog vi til på første bud. På den måde er vi lidt foran tidsplanen, siger Ole Nielsen, direktør i Boligselskabet Sct. Jørgen, til Viborg Stifts Folkeblad.

Corna og PCB 

Tidsplanen er ellers skredet under den omfattende renovering af området, der i 2019 var på den såkaldte Ghettoliste.

Rådgiverudbuddet gik i september 2020 til ByMunch, Erik Arkitekter og Ingeniørfirmaet Viggo Madsen.

Om Ellekonebakken i Viborg

Ellekonebakken er beliggende på Guldstjernevej, Firkløvervej og Ellekonebakken i Viborg

Boligselskabet har i øjeblikket projektet i EU-prækvalifikation for at finde en totalentreprenør.

Der er i øjeblikket 536 boliger på Ellekonebakken og ca. 1.000 beboere. Der nedlægges 60 boliger i forbindelse med forandringen af Ellekonebakken. Det sker i forbindelse med lejlighedssammenlægning og strategisk nedrivning.

Udbuddet består bl.a. af modernisering af 270 etageboliger, ombygning af 130 boliger til tilgængelige boliger og lettere renovering af 64 rækkehuse. Derudover nedrivning af én etageblok og forandring af uderum og gårdrum.

Kilde: Boligselskabet Sct. Jørgen

Oprindeligt var planen, at Boligselskabet Sct. Jørgen også ville udsende udbuddet på selve entreprisen i 2020, men corona-nedlukninger fik processen med beboer inddragelse til at trække ud.

Tidligt i år kom det så frem, at der var fundet spor af PCB i 170 af lejlighederne, hvilket fik boligselskabet til at fortsætte ud fra et forsigtighedsprincip og fjerne gamle fuger og vinduer i den del af området, hvor det skadelige stof er fundet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203