23948sdkhjf

Trio i spidsen for 150.000 kvm renovering i Viborg

450 mio. kr. Fem år. 150.000 kvm. Det er nøgletallene i en omfattende renovering af boligområdet Ellekonebakken i Viborg, som ByMunch, Erik Arkitekter og Ingeniørfirmaet Viggo Madsen skal stå i spidsen for

Det er Boligselskabet Sct. Jørgen, som har lagt realisering af helhedsplanen for det tidligere ghetto-område i hønderne på trioen. Det sker i forlængelse af, at netop beboerne i området har stemt for helhedsplanen. 

Vi hjælper hele vejen fra helhedsstrategi, programmering, brugerinddragelsesprocesser, projektering og udførelse. Arbejdet omfatter derved både den overordnede byplanmæssige strategi, omdannelse og gentænkning af de mange udearealer, skriver ByMunch i en meddelelse om opgaven. 

Ellekonebakken i Viborg består af 536 almene boliger og er opført i årene 1966-1990. Området var på den såkaldte ghettoliste i 2018-2019.  

Nybyggeri, nedridning og moderniseringer

Boligselskabet Sct. Jørgens planer for Ellekonebakken hviler på en helhedsplan, Ellekonebakken binder byen sammen. Med de forskellige greb skal der både skabes tilgængelighed og fællesskab i området, og åbne det op for den omkringliggende by.

Landsbyggefonden yder støtte til renovering af 462 boliger i området. Forbedringerne ude og inde omfatter blandt andet, at 162 boliger får en overhaling og samtidig omdannes til tilgængelighedsboliger. Der opereres også med nedrivning af en blok i området.  

Ud over den store renovering skulle der også være støttekronerne til forbedringer af tilgængelighed og infrastruktur. 

Boligselskabet Sct. Jørgen forventer at igangsætte projektering og udbud af renoveringsdelen oktober 2020 med henblik på realisering i årene 2022-2025.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125