23948sdkhjf

Tre er blevet til én: Her er vinderen af 150 millioners skoleprojekt i Rødovre

Rødovre Kommune og bygherrerådgiver Emcon har udpeget et hold med Skala Arkitekter som totalrådgiver samt Jaja Architects, Lytt Architecture og Dominia til en større udvidelse af Valhøj Skole. 

Udvidelsen omfatter cirka 4.500 kvm nybyggeri samt en ny multihal på 1.600 - 2.000 kvm. Derudover skal holdet ombygge de eksisterende idrætsfaciliteter og stå for en landskabelig bearbejdning af de tilknyttede udearealer.  Det skriver Skala Arkitekter i en pressemeddelelse.

Tre i spil til opgaven

Vinderholdet med Skala Arkitekter i front var et af tre prækvalificerede hold, hvilket Licitationen tidligere har beskrevet.

De øvrige, som var i spil til totalrådigivertjansen, var Aart Architects og JJW Arkitekter.

Den forventede entreprisesum for udvidelse og ombygning ligger på cirka 117 mio. kr. Politikerne i Rødovre Kommune har afsatte 150 mio. kr. til udbygningen af Valhøj Skole

Skoleudbygningen skal blandt andet give plads til de cirka 350 flere børn, som ifølge kommunens prognpser kommer i løbet af de næste 10 år.

Idrætsprofil gennemsyrer projektet

Visionen for Valhøj Skole er at skabe en skole, der aktivt forholder sig til og er en del af landskabet. Da skolen gennem sin placering i store grønne arealer besidder et uudnyttet potentiale, arbejdes der med campus-idéen som hovedgreb. De nye bygninger placeres som punktnedslag, der sikrer et frit flow rundt på hele campus, lyder beskrivelsen.   

Skolen har en stærk idrætsprofil, hvilket underbygges i de nye bygningers formsprog og arkitektoniske udtryk, der udstråler bevægelse. 

– Skala har gennem mange år tegnet og transformeret skoler og idrætsbyggerier. Vi ved derfor hvor vigtigt det er at pædagogik og arkitektur arbejder sammen, for at skabe de bedste rammer for læring. Valhøj Skoles særlige idrætsprofil gennemsyrer her projektet, hvor bevægelse kobler læring, bygning og landskab, udtaler Julie Ankjær, partner og kreativ chef i Skala Arkitekter. 

Det nye Valhøj Skole forventes at stå klar ultimo 2024.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157