23948sdkhjf

Rødovre udbygger skole for 150 millioner - og har 175 millioner til flere skoleprojekter

Børnefamilierne strømmer til Rødovre, og nu er tiden kommet til en stor udvidelse af Valhøj Skole. Der er i alt afsat 150 mio.kr. til udbygning af skolen og opførelsen af en ny multihal.

– De fysiske rammer på Valhøj Skole får et kæmpe løft. Vi bygger ikke en helt ny skole, men bygger videre på det eksisterende. Det bliver en stor udvidelse, så der bliver plads til alle, siger formanden for Børne- og Skoleudvalget ,Flemming Lunde Østergaard Hansen, i en pressemeddelelse fra Rødovre Kommune. 

Skolen bliver en campus-model, hvor skolen får fritliggende bygninger, der ligger i et åbent landskab, så der er mulighed for bevægelse mellem bygningerne. Samtidig får Valhøj, der også er idrætsprofilskole, en ny multihal. 

De første skitser af den nye skole ligger nu klar, men der er fortsat en del ubekendte, som kan ændre på projektet. 

Som det ser ud nu, omfatter udbygningen: Udvidelse af indskolingen med SFO, nye faglokaler og klasselokaler, en ny bygning til udskolingen til 7.-9. klassetrin, en ny multihal, der bliver forbundet med den eksisterende festsal og skolens to gymnastiksale. Samtidig bliver ophold og bevægelse tænkt ind på taget af den nye indskoling og multihal, så man kan bevæge sig over taget på festsalen og gymnastiksalene til boldbanen.

175 millioner mere til skolerne 

Rødovre Kommunes prognoser viser, at Valhøj Skole skal kunne rumme cirka 350 flere børn i løbet af de næste 10 år, fordi så mange familier flytter til Rødovre. Skolens elever og pædagogiske personale har deltaget i workshops om den fremtidige udvikling og udbygning af skolen. 

De øvrige skoler i Rødovre kan også se frem til forbedringer de kommende år. Der er samlet afsat 175 mio.kr. til ombygninger og renoveringer på skolerne i Rødovre i de kommende fire år. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109