23948sdkhjf

Rødovre har tre i spil til 150 millioners skolebyggeri

Elevtallet stiger og stiger, så Valhøj Skole i Rødovre skal udvides. Konkret skal det ske med omkring 4.500 kvm nybyggeri plus en ny multihal på 1-600 – 2.000 kvm samt ombygning af skolens nuværende idrætsfaciliteter. Samlet skal det øge antallet af spor på skolen fra tre til fire.

Ifølge Rødovre Kommunes prognoser skal Valhøj Skole have plads til cirka 350 flere børn i løbet af de næste 10 år på grund at tilflytning til Rødovre

De prækvalificerede er:

  • Aart Architects 
  • JJW Arkitekter 
  • Skala Arkitekter

I arbejdet med udvidelsen har Rødovre Kommune nu prækvalificeret tre arkitektfirmaer til opgavne som totalrådgiver, oplyser Liv Kartvedt Lyskjær fra bygherrerådgiveren Emcon. 

Politikerne i Rødovre Kommune afsatte tidligere i år 150 mio. kr. til udbygningen af Valhøj Skole. Med den økonomiske ramme fulgte også en beslutning om, at skolen skal være en campus-model, hvor skolen får fritliggende bygninger, der ligger i et åbent landskab, så der er mulighed for bevægelse mellem bygningerne. 

I de tidligere skitser omfattede projektet mere specifikt en udvidelse af indskolingen med skolefritidsordning, nye faglokaler og klasselokaler, en ny bygning til udskolingen til 7.-9. klassetrin samt den nye multihal, som bliver forbundet med den eksisterende festsal og skolens to gymnastiksale. 

Byggeriet skal med tiden udbydes ifølge udbudsmaterialet i hovedentreprise med en forventet entreprisesum på cirka 117 mio. kr. til byggeriet inklusive bearbejdning af de tilknyttede udearealer og forventes at være afsluttet ultimo 2024. 

Yderligerer 175 millioner skole-kroner

De øvrige skoler i Rødovre kan også se frem til forbedringer de kommende år. I forbindelse med, at der blev afsat penge til udvidelsen af Valhøj Skole, øremærkede politikerne i Rødovre Kommune også 175 mio.kr. til ombygninger og renoveringer på skolerne i Rødovre i de kommende fire år. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125