23948sdkhjf

KAB forlænger byggepartnerskab med syv

Med Enemærke & Petersen på entreprenørsiden og seks andre partnere i gruppen dannede boligorganisationen KAB i sommeren 2019 “Byggepartnerskabet &os”. Nu er de første erfaringer gjort op, og KAB har valgt at benytte kontraktens option til at forlænge partnerskabet til 2025

Det skriver KAB i en pressemeddelelse.

Deltagerne i partnerskabet er Enemærke & Petersen, JJW Arkitekter, Sweco, SLA Architects, Norconsult, Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma og Rekommanderet.

Byggepartnerskabet &os blev etableret for at sikre bedre samarbejde i komplekse byggesager. Siden da er fem sager afsluttet i regi af partnerskabet og mere end 10 sager er i proces.

– Det er en gevinst, at vi sammen har skabt mere forudsigelighed og reduceret nogle af de risici, der er i byggeprojekter. Der dog forsat stort potentiale i at få endnu mere ud af det strategiske samarbejde; også for at levere langt mere bæredygtigt byggeri målt både på socialt, klimamæssigt og økonomisk aftryk, forklarer Rasmus Jessing, byggedirektør i KAB, i pressemeddelelsen.

– Vi skal udnytte vores fortsatte samarbejde til sammen at lære fra hver eneste byggesag, så vi kan levere i endnu højere kvalitet og med endnu større tilfredshed hos vores kunder – beboerne, forklarer Rasmus Jessing, byggedirektør i KAB.

Potentiale i nybyggeri

For de gennemførte byggesager er de afgørende succeskriterier, at kunderne generelt har oplevet en god byggeproces med fin kommunikation og inddragelse samt efter omstændighederne god budgetsikkerhed.

Et sagsområde med rum for udvikling er nybyggeriet.

– Vi glæder os til at fortsætte det tillidsfulde samarbejde i partnerskabet og sammen forfølge potentialerne for at videreudvikle partnerskabet, så vi også kan realisere ambitiøse nybyggerier som eksempelvis Generationernes Træhus på Asger Jorns Allé i Ørestad, siger adm. direktør i Enemærke & Petersen, Troels Aggersbo.

Omsætningen i partnerskabet ventes at blive i niveauet cirka 400 mio. kr. frem til 2025.

Om Byggepartnerskabet &os

I sommeren 2019 dannede KAB "Byggepartnerskabet &os" med en række aktører inden for byggebranchen. Formålet med partnerskabet er at sikre bedre samarbejde i komplekse byggesager

Nogle byggesager kræver mere koordinering og samarbejde end andre, hvis man vil undgå fejl og forsinkelser i det endelige byggeri. Det anses derfor for en stor fordel, hvis man får opbygget et godt og tillidsfuldt samarbejde tidligt i byggeprocessen, og hvis man også sidder sammen fysisk, er der kort sparringsafstand mellem de relevante nøglepersoner. Partnerskabet har kontor på Havneholmen i København.

Partnere i Byggepartnerskabet &os:

  • Enemærke & Petersen
  • JJW Arkitekter
  • KANT Arkitekter
  • SLA Architects
  • Norconsult
  • Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma
  • Rekommanderet
  • KAB

Kilde: KAB

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25