23948sdkhjf

Se listen: Disse virksomheder og personer er i spil til årets Building Awards

Interessen for at komme med i slutfeltet til årets Building Awards har været massiv.

Over 130 virksomheder, personer eller projekter har i år været nomineret til de i alt 10 priser, der hædrer bygge- og anlægsbranchen og uddeles ved et stort gallashow den 7. november i København.

Nu har juryer fundet finalisterne til syv af priserne, mens 18 indstillede fortsat er i spil til den særlige jubilæumspris for samfundsansvar, som Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) uddeler.

Desuden er 20 bygherrer i spil til Bygherreprisen, som uddeles i samarbejde med Boligfonden Kuben.

- Vi kan godt mærke, at Building Awards allerede er blevet et brand. Det er vi rigtigt stolte af, siger Niels H. Carstensen, der er direktør for Nordiske Medier og ansvarshavende chefredaktør for Licitationen - Byggeriets Dagblad, som står bag Building Awards.

Building Awards 2019

Licitationen – Byggeriets Dagblad arrangerer for anden gang Building Awards 2019, som sætter fokus på byggeriets værdiskabelse.

Building Awards 2019 foregår torsdag den 7. november 2019 og starter med en konference på Blox i København med temaet, hvordan Danmark bliver en grøn supermagt.

Om aftenen rykker Building Awards til The Plant i København, hvor 10 priser uddeles ved et stort awardshow.

Licitationen – Byggeriets Dagblad arrangerer Building Awards 2019 i samarbejde med Bygherreforeningen, Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA), Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Boligfonden Kuben, Dansk Arkitektur Center, Dansk Byggeri og foreningen Lean Construction DK

Læs mere om Building Awards 2019 på her.

Andet år i træk
Det er anden gang, at Licitationen – Byggeriets Dagblad i samarbejde med blandt andre Bygherreforeningen, FBSA, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Boligfonden Kuben arrangerer Building Awards, der udover prisuddelingen består af en konference, som i år har temaet, hvordan Danmark bliver en grøn supermagt.

- Allerede sidste år var der deltagere, der spurgte os, i hvor mange år vi havde afholdt Building Awards, men det var jo første gang. Nu skal vi gentage eventen, og vi har fået flere indstillinger og nominerede og har fået jurygrupper på allerhøjeste niveau, så vi glæder os til den 7. november, hvor konferencen og festen om aftenen løber ad stablen, siger Niels H. Carstensen.

Tilmeld dig Building Awards ved at klikke her

Blandt finalisterne til de mere tekniske priser som teknik-, miljø-, klima- og projektudviklingspriserne finder man lysprojektet i den nye K.B. Hallen i København; Eco-Village der vil skabe bæredygtige øko-landsbyer over hele landet; det store klimaprojekt "Byen til vandet" i Randers; boligprojektet Ressourcerækkerne i Ørestad i København samt byudviklingsprojektet Nye i Elev nordøst for Aarhus.

Den gode byggeproces
Ud af ni kandidater er tre finalister fundet, som skal kæmpe om Procesprisen, der uddeles af Boligfonden Kuben og hædrer den gode byggeproces.

Finalisterne spænder fra avanceret laboratoriebyggeri, et strategisk partnerskab og til en kompleks totalrenovering.

- De tre kandidater har hver især bevist, at det metodiske arbejde med processer i byggeri skaber grobund for succesfuldt samarbejde, som i sidste ende giver bedre projekter, udtaler Sidse Buch, der er bestyrelsesmedlem i Lean Construction, som også repræsenterer Boligfonden Kuben, der siden 2005 har sponsoreret Procesprisen.

Social bæredygtighed
Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) 
har fortsat 18 kandidater i spil til sin jubilæumspris for samfundsansvar, der hylder en organisation, virksomhed eller indsats, som har skabt social bæredygtighed under byggeprocessen.

- De mange forskellige indsatser viser om noget, hvor stor en rolle byggeriet kan spille i at fremme en dagsorden omkring social bæredygtighed og FN’s verdensmål. Særligt når der lægges vægt på partnerskaber og samarbejde på tværs af værdikæden, påpeger FBSA’s sekretariatsleder Christina Schultz.

Ud over de ni priser uddeler arrangørerne i år for første gang Hædersprisen, der tildeles en person eller virksomhed, som har gjort en særlig indsats for bygge- og anlægsbranchen.

Læs mere om Building Awards ved at klikke her. 

Du kan gå direkte til tilmelding ved at klikke her

Finalister

Teknikprisen

 • Airtjek aps - Ventilationsløsning
 • Christensen & Co. Arkitekter med Jesper Kongshaug – Lysprojekt, K.B. Hallen
 • Listech IVS – Usynlig solfanger

Talentprisen

 • Eik Bjerregaard, Cobe
 • Emre Korkmaz, Vita Ingeniører
 • Wilson Ricardo Leal da Silva, Teknologisk Institut

Miljøprisen

 • Eco-Village og Casa - Eco-Village
 • PensionDanmark – Version 3
 • VCØB - Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet

Klimaprisen

 • 3XN – Lemvig Klimatorium
 • C.F. Møller Architects – Byen til Vandet
 • Orbicon – KlimaByen

Innovationsprisen

 • 3XN/GXN, Lendager og Vandkunsten -Circle House
 • Dalux – Augmented Reality-teknologi
 • Scandi Byg a/s - Robotanlæg

Projektudviklingsprisen

 • AG Gruppen, NREP og Lendager - Ressourcerækkerne
 • ONV Arkitekter og We Do Democrasy - Venligbolig Plus
 • Tækker Group – Nye ved Elev nordøst for Aarhus

Procesprisen

 • Partnerskabet ByK med Trust
 • Byggeprojekter bag opførelsen af DTUs bygning 310
 • Teamet bag renoveringen af Falkoner Centret.

Se alle finalister og samtlige nominerede i de 10 priser her

Se mere om messen

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188