23948sdkhjf

Trekantsområdets Wall Street fortsætter opblomstring

Først Nordea - og nu har Danske Bank og Sydbank fulgt trop. Pengeinstitutterne har for alvor fået øjnene op for Design City Kolding, som grundet den store finansielle opblomstring er blevet døbt Trekantområdets Wall Street. Danske Banks nye domicil er opført i seks etager ved siden af Finanshuset på ni etager, hvor Sydbank lejer de fire nederste etager. De to finansbygninger er tegnet af Arkitema, opført med KPC som totalentreprenør og forbundet via en fælles parkeringskælder. 

Design City Kolding er et ambitiøst byudviklingsprojekt, hvor en helt ny bydel på 90.000 m2 etageareal skal udvikles, opføres og udlejes. Projektets idegrundlag er baseret på bæredygtighed, nye samarbejdsformer og innovation gennem design.

Opfylder alle kriterier
Martin Jensen er direktør i Bjert Invest, der er eneejer af Design City Vest A/S - en af hovedaktørerne bag udviklingen af hele området. Sammen med Selfinvest er Bjert Invest bygherrer på Finanshuset, som blev indviet i slutningen af maj 2018. Et byggeprojekt, som ifølge Martin Jensen opfylder samtlige kriterier for et godt byggeri.
- Det har været en fornøjelse at være en del af. Byggeriet blev afleveret til tiden, budgettet blev overholdt og de nuværende brugere er meget tilfredse med resultatet. Hele projektet har været præget af en god gammeldags entreprenørånd om at få tingene til at lykkes, fortæller Martin Jensen, der påpeger, at kun én af Finanshusets ni etager mangler at blive udlejet i skrivende stund. 

Synergi i højsædet
At de to byggerier har haft samme totalentreprenør og arkitekt har ifølge Martin Jensen været med-virkende til, at er blevet skabt størst mulig synergi i byggeprocessen.
– Vi havde egentlig lavet en visualisering med nogle andre arkitekter, men da Danske Bank pegede på KPC og Arkitema, valgte vi at følge trop. Det var utroligt vigtigt for os, at de to bygninger ikke kom til at skrige mod hinanden, men derimod spille hinanden gode. Med en sådan konstellation mindskede vi også risikoen for støj og magtkampe de to byggerier imellem. Der har derfor været ro til succes, og det har bidraget til, at processen har kunne glide så let som overhovedet muligt, forklarer Martin Jensen og fortsætter:
– Arkitema og KPC har gjort et fantastisk stykke arbejde, og det samme kan siges om LB Consult, der har været vores bygherrerådgiver og har en stor andel i projektets succes. Også Kolding Kommune har været meget samarbejdsvillige i hele processen, som var præget af ordentlighed, værdighed og respekt for hinanden hele vejen rundt.

I det følgende kan du læse om nogle af de aktører, der bidrager til, at Cityringen kan blive til virkelighed.

Læs om de 5 aktørers rolle i byggeriet af Trekantsområdets Wall Street:



Gennemtænkt rådgivning skaber fleksibilitet og fremdrift i byggeriet

Læs mere her

 



Flot facadefinish fuldender helhedsindtrykket

Læs mere her

 



Danske Bank gør sin entré i
Design City

Læs mere her

 

 

Langsigtede driftsbesparelser, som kan mærkes på bundlinjen

Læs mere her

 



Ingeniørrådgivning, der favner projektets kompleksitet

Læs mere her

 

Læs hele tillægget omkring Design City Kolding her

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094