23948sdkhjf

Gennemtænkt rådgivning skaber fleksibilitet og fremdrift i byggeriet

Som bygherrerådgiver har LB Consult indgået et tæt samarbejde med Bjert Invest og ydet byggeteknisk rådgivning på projektet. Det tætte samarbejde, fleksible løsninger og grundig koordinering har været centrale omdrejningspunkter for at nå succesfuldt i mål.

Et fælles mål
Ifølge direktør i LB Consult, Lars Bager, udmærker projektet sig ved god planlægning og et vellykket samarbejde, hvor alle parter har trukket i samme retning.

– Der har været en stor vilje til at nå et fælles mål. Vi har sammen med totalentreprenøren arbejdet benhårdt for at overholde den tidsplan, som vi indgik aftale om for 2½ år siden, hvilket også er lykkedes, fordi alle parter har været målrettede og gode til at planlægge, for-klarer Lars Bager og fortsætter:

Og så har det været en fornøjelse at arbejde sammen med Bjert Invest, der er et yderst kompetent og professionelt foretagende, som er meget engageret og dybt involveret i at udvikle hele Design City. En del af tiden har vi faktisk siddet inhouse hos Bjert Invest, og det gør jo også, at man kommer langt ind under huden på hinanden, fortæller Lars Bager.

Implementering af lejeønsker ad hoc
Finanshuset Kolding Åpark 8A adskiller sig fra lignende projekter på flere punkter. På det tidspunkt, hvor byggeriet blev påbegyndt, var antallet af etager endnu ikke afklaret, hvilket krævede en fleksibel aftale.

– Til at begynde med blev der lavet en kontrakt på 8 etager, selvom der kun var lejere til de nederste fire. Men bygningen endte med at blive 9 etager på baggrund af en option, som gjorde det muligt at fravælge én etage eller tilkøbe op til to etager. En af de største udfordringer har for os været at implementere de forskellige lejeønsker, som er opstået undervejs samtidig med at fastholde tidsplanen, fortæller Lars Bager og fortsætter:

– Projektet er ikke blevet mindre kompliceret af, at byg-ningen er blevet opført parallelt med Danske Banks bygning, som den også deler parkeringskælder med. Det har krævet grundig koordinering, så beslutningerne træffes på en fornuftig og hensigtsmæssig måde, som sikrer en kontinuerlig fremdrift, forklarer Lars Bager.

Som et udtryk for Lars Bagers og LB Consult begejstring for byggeriet, har rådgivningsfirmaet selv valgt at flytte ind i det nybyggede kontorhus, og firmaet har netop ansat Søren Skjold Eckhoff som afdelingsleder.

FAKTA
  • LB Consult blev stiftet i 1992 og beskæftiger omkring ca. 40 medarbejdere i dag
  • LB Consults kernekompetencer er bygherreråd-givning og ingeniørrådgivning inden for kon-struktioner, el, vvs og ventilation
  • Rådgivningsfirmaet har projekteret alt fra kli-masikring af huse, opførelse af erhvervslokaler og boliger til ombygning / nybyg af sygehuse samt renovering af skoler og institutioner med fokus på bedre indeklima
  • Finanshuset i Design City har opnået en LEED-certificering til guld på baggrund af bæredyg-tighedsprincipper, som er blevet implemente-ret i bygningen undervejs i byggeprocessen
  • www.lb-consult.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109