23948sdkhjf

Ingeniørrådgivning, der favner projektets kompleksitet

ÅF Buildings Denmark har været rådgivende ingeniør på de to finansbyggerier i Design City. Den svenskejede koncern beskæftiger sig med alle felter af projektering - fra akustik, anlægsarbejder, bærende konstruktioner, brandteknik, bygningskomplettering, VVS-, ventilation og energiteknik - til el-installationer, miljøforbedringer, energimærkning og byggestyring.
– Vi er dybt forankret i den totalentreprisekultur, der eksisterer i Danmark. Vores brede kompetencefelt gør os i stand til at hjælpe totalentreprenøren i mål med både større og mindre udviklingsprojekter, og i den sammenhæng er KPC en af vores faste samarbejdspartnere, forklarer Jakob Langelund, projektchef i ÅF Buildings.

Et udfordrende setup
At de to finanshuse er blevet opført som to sideløbende projekter med to forskellige bygherrer har stillet særlige krav til ÅF Building's måde at gribe byggesagen an på.
– Det har på sin vis været dobbelt op på koordinering og sparring. Herudover har vi skulle forholde os til en relativt stram tidsplan og nogle varierende ønsker fra de kommende lejere, hvilket har gjort processen udfordren-de at navigere i, forklarer Jakob Langelund og fortsætter:
– Vi har dog været bevidst om disse udfor-dringer fra starten, og jeg synes vi er lykkedes rigtigt godt med projektet på trods af det komplekse setup - ikke mindst på baggrund af et godt samarbejde med lejerne og et godt drevet projekt fra KPC’s side, konstaterer han.

Bæredygtigt byggeri og højhussatsninger
Danske Banks nye kontorbygning og Finanshuset er begge LEED-certificerede i henhold til de gældende normer. Ifølge Jakob Langelund er bæredygtighedscertificeringer et indsatsområde, som ÅF Buildings har særligt stort fokus på.

– Det er blevet et af vores helt frembrusende markedsområder, da vi oplever et klart opadgående interesse for LEED- og DGNB-certificeringer inden for finanssektoren og hos de større developers. Derfor bruger vi mange ressourcer på at udvikle og sikre byggerier i henhold hertil, forklarer Jakob Langelund og peger på et andet af ÅF Buildings’ fokusområder i Danmark:
– Vi arbejder i øjeblikket på en række højhusbyggerier, hvilket er blevet lidt af en niche for os. Det gælder blandt andet på det nye Grønttorvet i Valby, i Carlsberg Byen og Copenhagen Towers-projekterne. Her er Trekantområdet ikke så meget med endnu, men vi har flere andre projekter i støbeskeen i København, som er toneangivende på den front, fortæller Jakob Langelund.

FAKTA
  • ÅF er en international ingeniør- og designvirksomhed med mere end 10.000 medarbejdere på verdensplan. Med base i Europa udfører virksomheden projekter i mere end 100 lande verden over
  • Her i Danmark består ÅF af 540 engagerede medarbejdere, hvoraf cirka halvdelen arbejder i ÅF Buildings Denmark, der indtil 1. juni 2018 hed Midtconsult
  • Med kontorer i Herning og Aarhus rummer ÅF alle specialer og kompetencer i én og samme dynamiske organisation. Det giver et sikkert afsæt til både nutidens krav om rationelt og funktionelt byggeri - og til fremtidens mest avancerede projekter
  • www.afbuildings.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109