23948sdkhjf

Tre aktører vinder nye minknedrivninger - og Bygningsstyrelsen er på vej med yderligere

Bygningsstyrelsen har tildelt de næste 17 nedrivningsentrepriser til Kingo Karlsen, Titan Nedrivning og P. Olesen

De har i forvejen fået del i nogle af de første nedrivninger, og nu har Bygningsstyrelsen så tildelt yderligere 17 minkfarme til henholdsvis Kingo Karlsen, Titan Nedrivning og P. Olesen & Sønner. 

Det oplyser Bygningsstyrelsen i en nyhed på sin hjemmeside. 

Her fremgår det, at de 17 nedrivningsentrepriser er fordelt på fem miniudbud, som fordeler sig med to i Region Nord, ét i Region Midtjylland og to i Region Syddanmark.

P. Olesen & Sønner har vundet tre af miniudbuddene, mens Titan Nedrivning og Kingo Karlsen hver har vundet ét.

"Tilbuddene er vurderet ud fra tildelingskriteriet bedste forhold mellem pris og kvalitet, hvor pris er vægtet med 45%, og tid er vægtet med 55%", skriver Bygningsstyrelsen. 

Netop Bygningsstyrelsen har i forlængelse af den politiske aftale fra januar 2021 om erstatning til minkavlere og følgeerhverv berørt af Covid-19 fået ansvaret for at få gennemført nedrivningerne og har nu tildelt minknedrivninger ad tre omgange. 

I første omgang var der tale om 10 minkfarme, hvor nedrivningerne henholdsvis blev tildelt G. Tscherning, Titan Nedbrydning og P. Olesen & Sønner.

Mens der i anden omgang var tale om 13 minkfarme tildelt Kingo Karlsen, Titan Nedbrydning og Søndergaard A/S. 

Del af milliardstore rammeaftaler

Nedrivningerne er en del af de milliardstore rammeaftaler, hvor i alt seks forskellige entreprenørfirmaer er tildelt en plads og altså kæmper om opgaverne. 

Rammeaftaleholderne i Vestdanmark er G. Tscherning, J Jensen Nedrivning, Kingo Karlsen, P. Olesen & Sønner, Søndergaard Nedrivning og Titan Nedbrydning, mens rammeaftaleholderne i Øst tæller G. Tscherning, Kingo Karlsen samt P. Olesen & Sønner.

De senest vundne nedrivninger er så småt i gang med at blive ført ud i livet. 

"To miniudbudspuljer er igangsat, og efter en kort mobiliseringsperiode vil alle tre nedrivningsentreprenører igangsætte de første nedrivninger på samtlige miniudbud i løbet af april og maj", skriver Bygningsstyrelsen og fortsætter:

- Farmene forventes at blive afsluttet løbende mellem maj og juli.

Desuden forventer Bygningsstyrelsen at tildele de næste ni nedrivningsentrepriser i maj 2024. Entrepriserne her vil være fordelt på tre miniudbud. 

Yderligere fire miniudbud forventer Bygningsstyrelsen at tildele omkring sommerferien 2024. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: mink
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.924