23948sdkhjf

Mink: Her er vinderne af næste etape af "Danmarks største nedrivningsprojekt"

På listen over vindere af de næste nedrivninger af minkfarme er der én genganger fra førte miniudbud under Bygningsstyrelsens milliardstore rammeaftaler 

Kingo Karlsen, Titan Nedbrydning og Søndergaard A/S har vundet 13 nedrivningsentrepriser på danske minkfarme.

Bygningsstyrelsen har netop tildelt nedrivningsentrepriser på de næste farme, hvor der er gennemført de lovpligtige miljøkortlægninger og indhentet nedrivningstilladelser.

I forlængelse af den politiske aftale fra januar 2021 om erstatning til minkavlere og følgeerhverv berørt af Covid-19 fik Bygningsstyrelsen ansvaret for at få gennemført nedrivningerne.

Kun i Jylland

De nye 13 nedrivningsentrepriser er fordelt på fire miniudbud. Miniudbuddene fordeler sig med to i Region Nord, ét miniudbud i Region Midtjylland og ét miniudbud i Region Syddanmark.

Kingo Karlsen har vundet to af miniudbuddene, mens Titan Nedbrydning og Søndergaard hver har vundet ét miniudbud.

Efter en kort mobiliseringsperiode vil alle tre nedrivningsentreprenører sætte gang i de første nedrivninger på samtlige miniudbud i februar. Farmene forventes at blive afsluttet løbende henover april og maj.

Tildelingen er sket ud fra en vurdering af det bedste forhold mellem pris og kvalitet, hvor pris er vægtet med 45 pct., og tid er vægtet med 55 pct.

4 milliarder

Nedrivningsopgaverne, som netop er parret med Kingo Karlsen, Titan og Søndergaard, er anden i række af udbud under de store rammeaftaler til flere milliarder om nedrivning af minkerhvervets bygninger og anlæg.

Rammeaftaleholderne i Vestdanmark er G. Tscherning, J Jensen Nedrivning, Kingo Karlsen, P. Olesen & Sønner samt Søndergaard Nedrivning og Titan Nedbrydning. I Østdanmark er rammeaftaleholderne G. Tscherning, Kingo Karlsen samt P. Olesen & Sønner.

Værdien af de to rammeaftaler er tidligere anslået til henholdsvis 2,25 mia. kr. og 250 mio. kr.

Tal præsenteret i denne uge sætter dog udgiften til nedrivningsopgaven til 4 mia. kr. I sin helhed forventes de samlede udgifter til erstatningerne med videre til minkavlerne nu at udgøre cirka 29,5 mia. kr. Det er 6,3 mia. kr. mere end tidligere skøn.

En genganger på listen

I første rul af minkfarmnedrivninger, som blev tildelt i november, var Titan Nedrivning også på listen. Dengang sammen med G. Tscherning og P. Olesen & Sønner.

Alle seks nedrivningsentreprenører på rammeaftale vest bød ifølge Bygningsstyrelsen på alle de udbudte miniudbud, som netop er tildelt.

Bygningsstyrelsen forventer at tildele de næste 17 nedrivningsentrepriser, fordelt på fem miniudbud, i løbet af april 2024.

Se nøgletal for:
Læs mere om: mink
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.876