23948sdkhjf

Ramt af sne, regn og kulde: Nu er de første 10 minkfarme revet ned

Tscherning, Titan Nedbrydning og P. Olesen & Sønner har afsluttet nedrivningerne på de 10 første minkfarme

Da ansvaret for at rive de 10 første minkfarme ned blev placeret, stod der G. Tscherning, Titan Nedbrydning og P. Olesen & Sønner på kontrakterne.

Nu melder Bygningsstyrelsen, at nedrivningerne på de første 10 farme er afsluttet. 

To farme blev afleveret inden jul, mens de otte farme, hvor arbejdet løb ind januar og februar, var udfordret af først store mængder sne, storm og hård frost; efterfulgt af masser regn, der særlig udfordrede jordarbejdet.

Yderligere seks farme blev afleveret i januar, men to farme var så udfordrede af de store mængder nedbør, der resulterede i flere uger med mudder og blank vand på pladserne, så maskinerne ikke kunne færdiggøre jordarbejdet.

I sne, regn og hård frost

Den sidste afleveringsforretning blev gennemført den 8. marts 2024. Selvom vejret forsinkede, har Bygningsstyrelsen oplevet stor forståelse hos minkavler Bjarne Amby.

- Vi har haft nogle rigtig gode snakke med nedrivningsfirmaet og projektlederen fra Bygningsstyrelsen. De har alle været optaget af, at det blev gjort rigtigt og også været opmærksomme på, at det kunne være svært for os at se det blive revet ned, siger Bjarne Amby.

- Nedrivningen trak noget ud pga. vejret, men det er ingen af os jo herre over. Så vi kan se tilbage på en positiv proces, når nu det endte sådan, fortsætter minkavleren.

Læring til nye udbud

De tre nedrivningsentreprenører, Tscherning, Titan Nedbrydning og P. Olesen & Sønner, har på de ti farme fjernet selve minkstaldene, men derudover er der også fjernet gylletanke, fældet læhegn og fræset jord, fjernet bure og andre former for løsøre, afmonteret el- og vandinstallationer, fjernet veje og stier samt en række andre opgaver over og under jord.

I de kommende uger vil Bygningsstyrelsen afslutte det formelle omkring de første miniudbud, herunder bruge de første erfaringer til at skærpe processer og materiale i forhold til de kommende udbud.

Etape to 

I juni sidste år kunne Bygningsstyrelsen offentliggøre navnene på de seks entreprenørfirmaer, der er tildelt en plads i rammeaftalen om nedrivning af minkerhvervets bygninger og anlæg. Foruden ovennævnte G. Tscherning,  P. Olesen & Sønner og Titan Nedbrydning er også J. Jensen Nedrivning, Kingo Karlsen og Søndergaard Nedrivning på listen.

Anden pulje af nedrivninger, der tæller 13 minkfarme, blev tildelt i januar i år. Miniudbuddene fordeler sig med to i Region Nord, ét miniudbud i Region Midtjylland og ét miniudbud i Region Syddanmark.

Bygningsstyrelsen har afholdt projektgennemgangsmøder med de valgte nedrivningsentreprenører, Kingo Karlsen, Titan Nedbrydning og Søndergaard, og de første nedrivninger er sat i gang. 

Farmene forventes at blive afsluttet løbende i april og maj 2024.

Bygningsstyrelsen forventer at tildele de næste 17 nedrivningsentrepriser, fordelt på fem miniudbud, i løbet af april 2024.

Se nøgletal for:
Læs mere om: mink
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.907