23948sdkhjf

Licitationen mener: Helt i orden at have et godt øje til kvinder

Kvindernes Internationale Kampdag, som jo løber af stablen hvert år den 8. marts, giver traditionen tro omtale i medierne. Intet medie med respekt for sig selv misser lejligheden til lige at have en ”kvinde-historie” på forsiden. Det gælder naturligvis også Licitationen - Byggeriets Dagblad, som bragte et interview  med finansdirektør i Cowi, Natalie Shaverdian Rise-Knudsen. Og det var vel at mærke et interview, som kan være med til at åbne fleres øjnene for, at diversitet er noget, som de bedste og mest fremsynede virksomheder i byggeriet arbejder målrettet og strategisk med.

Budskabet fra Natalie Shaverdian Rise-Knudsen er tindrende klart: Diversitet, både i forhold til køn og etnicitet, handler også om bundlinje og om hele tiden at træffe de bedste beslutninger.

Nu har kvinder jo har været på arbejdsmarkedet i mange år, men i mange brancher er der stadig forskel på såvel løn som karriereforløb. Sådan er det også i byggeriet, som tilmed har en rekordlav andel af kvinder. Både i skurvognene på byggepladsen og i topledelsen i danske entreprenør- og håndværksvirksomheder er der meget langt mellem kvinderne. Og hvad værre er; der er langt mellem de kvinder, som vælger et job og en karriere i byggebranchen, hvor mange virksomheder tilsyneladende ikke forstår og slet ikke formår, at gøre byggebranchen til en attraktiv job- og karrieremulighed for kvinder.

Men, lige her er det altså helt i orden at signalere, at branchen har et godt øje til kvinder – og at der brug for dem og plads til dem i byggeriet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172