Atypisk bofællesskab med 100 boliger på Nørrebro er et skridt nærmere
Foreningen Urbania CPH og Boligselskabet AKB, København kan skimte lys for enden af tunnelen, der gerne skal føre til et nyt bofællesskab med 100 boliger på Nørrebro i København.
En ny lokalplan for det lille område på Nørrebro, hvor parterne vil opføre 8.650 kvm boliger, er på vej i offentlig høring efter, at Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune tidligere på måneden godkendte lokalplanen for en grund på hjørnet af Lundtoftegade og Borups Allé.
Det skriver KAB Nyt.
Boligselskabet AKB, København ejer i forvejen grunden, der afslutter boligafdelingen Lundtoftegade ud mod Borups Plads. På grunden ligger i dag en ældre dagligvarebutik og en materielgård i én etage.
Det nye byggeri skal efter planen bestå af en stueetage med en stor dagligvarebutik, mindre erhvervslejemål og bofællesskabets fælleslokale med køkken. De 100 boliger opføres som fritstående blokke i forskellige højder – op til 24 meter ud mod Borups Allé.
For at kunne opføre de nye boliger skal der fældes træer, men i forbindelse med byggeriet vil der blive plantet nye. Derudover skabes nye byrum omkring byggeriet og på taget af den lave bygning, hvor der også vil være mulighed for at etablere drivhuse og bede. En bred trappe vil føre op på taget fra de fælles grønne områder nord for byggeriet.
Et anderledes bofællesskab
Urbania CPH bliver ikke et helt almindeligt bofællesskab. Parterne bag vil således gerne vise nye måder at bo i byen på og har stort fokus på bæredygtighed, fællesskab og mangfoldighed.
De private boliger bliver lidt mindre, og fællesområderne kan dermed få flere kvadratmeter. Derudover satser de på delebiler, ligesom der sættes el-ladestandere op og indrettes cirka 350 pladser til cykelparkering.
For foreningen Urbania CPH, der har som mål at fremme bæredygtige bofællesskaber i København, bliver de 100 boliger på Lundtoftegade - forudsat lokalplanen vedtages endeligt – det første bofællesskab. Men foreningen ønsker at opføre flere.
Grønt lys sidst på året
Selvom Teknik- og Miljøudvalget nu har godkendt udkastet til en ny lokalplan, er der et stykke vej til, at byggeriet kan begyndes.
Først når Borgerrepræsentationen også har godkendt lokalplansforslaget – det ventes at ske den 2. marts – sendes det i offentlig høring i otte uger.
På baggrund af resultatet af høringen vil der blive udarbejdet en endelig lokalplan, der herefter skal godkendes af Borgerrepræsentationen. Der sker efter planen i slutningen af 2023.