23948sdkhjf

Vinduesproducent har aldrig haft så travlt – direktør giver tre forklaringer

Nordjyske Krone Vinduer har mere travlt end nogensinde og styrer mod omsætningsrekord for andet år i træk.

Nichefokus, fleksibilitet og produktudvikling er ifølge direktør Kaj Bundgaard en stor del af forklaringen.

– Mange arkitekter har fundet ud af, at vi meget sjældent siger nej til en udfordring, og at vi gerne vil gå de ekstra skridt sammen med dem for at skabe noget ekstraordinært, siger direktøren i en pressemeddelelse om baggrunden for Krone Vinduers fremgang.

– Derfor oplever vi i stigende grad, at arkitekterne kommer til os, tilføjer han.

Hertil kan man føje fokus på innovation og produktudvikling. De seneste år har firmaet med domicil i Harken ved Hjørring således udvidet sortimentet med både ventilerende vinduer, trefløjede skydedøre og certificerede brandelementer. Det er produkter, som alle bidrager til den høje aktivitet på fabrikkerne i Harken og Aabybro.

Krone Vinduer forventer for 2022 en omsætning, der er 10-15 pct. højere end rekordåret 2021, hvor bruttofortjenesten nåede 85 mio. kr. og overskuddet før skat 9 mio. kr.

Økonomisk har 2022 været påvirket af stigende omkostninger til blandt andet råvarer, energi og logistik. Derfor er forventningen et resultat på niveau med seneste regnskabsår, der gav et overskud på 9 mio. kr. før skat.

Nærmer sig 200 ansatte

Den positive udvikling skaber masser af lokale arbejdspladser. I løbet af de sidste tre år er medarbejderstaben hos Krone Vinduer vokset med 40 pct. og overstiger nu 190.

Alene i 2022 har virksomheden udvidet med omkring 20 ansatte og søger lige nu yderligere timelønnede til produktionen.

Dermed mærker Krone Vinduer endnu ikke ret meget til den begyndende afmatning i byggeriet – ifølge Kaj Bundgaard, fordi virksomhedens primære kunder ikke er så følsomme over for udsving i konjunkturerne.

- Det bliver hårdt arbejde

Vinduesdirektøren og kollegaerne er dog opmærksomme på signalerne i markedet og har allerede taget bestik af situationen, blandt andet i form af et øget fokus på opsøgende salg.

– Som mange andre i vores branche har vi nydt godt af det høje aktivitetsniveau i byggeriet. Derfor er vi også forberedte på, at det vil påvirke os, når investeringerne i byggeriet falder, siger Krone Vinduers direktør.

– Jeg forventer dog samtidig, at vi, på grund af vores position i markedet, fortsat vil opleve en god efterspørgsel. Men ordrerne kommer ikke af sig selv – det bliver hårdt arbejde, understreger Kaj Bundgaard også.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094