23948sdkhjf

Ny ansvarlig for al produktion hos Saint-Gobain Weber

Civilingeniør Sadia Ahmad, 36, tiltræder fra 1. oktober 2022 som produktionsansvarlig hos Saint-Gobain Weber med ansvar for tre fabrikker i Karlslunde, Galten tæt på Aarhus og Kværndrup på Fyn

Sadia Ahmad er sproglig student fra Ishøj Gymnasium og uddannede sig dernæst til civilingeniør med speciale i international teknologi og ledelse. For næsten ti år siden gav hun et stort ansøgerfelt baghjul og blev optaget som én af kun tre trainees i hele Norden på Saint-Gobains lederuddannelse for unge talenter, ”Global Player.” 

Det blev startskuddet til et langt karriereforløb i Saint-Gobain, der er en af verdens største producenter af materialer til byggebranchen. Efter at have været udstationeret i Oslo og en tur forbi Saint-Gobain Distribution i Randers, blev hun tilbudt job som World Class Manufacturing Manager (WCM – et udvidet lean program, red.) hos Saint-Gobain Weber.

Styr på mængder og medarbejdere

- De fleste af mine medstuderende var orienterede mod medicinalbranchen, som optager en stor del af de studerende fra min uddannelse. Men jeg synes, at Saint-Gobains trainee-program for kommende ledere lød som det helt rigtige valg – selv om jeg dengang ikke kendte meget til hverken virksomheden eller branchen, siger Sadia Ahmad.

Hun trivedes i branchen og kunne siden også skrive Warehouse Manager på visitkortet, idet hun fik ansvaret for driften af lageret på Webers to fabrikker i henholdsvis Karlslunde og Galten tæt på Aarhus. Et job, der også indbefatter Supply Chain Management, dvs. at kunderne får deres varer til tiden i rette mængder og kvalitet, og personaleansvar for Webers timelønnede lagerarbejdere samt lager-funktionærer.

Dialog på ledelsesgangen og i lagerhallen

Og netop ledelse af medarbejdere er gennem årene blevet et hjerteba rn for Sadia Ahmad, der som den næstyngste i en søskendeflok på seks er vokset op i en lejlighed i Ishøj-Planen som barn af pakistanske gæstearbejdere. Hun er derfor vant til at omgås alle typer af mennesker og fra alle samfundslag – og så er hun ikke mindst vant til at give plads og lytte.

- Det at være leder handler om at kunne se og respektere det enkelte menneske. Det har jeg lært hjemmefra – man er nødt til at møde andre mennesker med empati og åbent sind, uanset om man så får ros eller kritik for sit standpunkt. Det er den gode dialog og samspillet mellem mennesker, der er vejen til et godt samarbejde, og det gælder både på ledelsesgangen og lagerhallen, siger Sadia Ahmad.

Kort vej fra tanke til resultat

Sadia Ahmads job indbefatter også bæredygtigheds- samt sikkerhedstiltag. Hun har fx været med til at implementere et system der gør, at Weber udnytter produktionslinjerne bedst muligt rent effektivitetsmæssigt. Hun er desuden med til at planlægge og udføre den indsats, der i skrivende stund har resulteret i mere end 5.500 arbejdsdage uden ulykker med fravær på to af Webers tre fabrikker i Danmark.

”I Byggebranchen forandrer tingene sig med lynets hast på grund af nye krav til byggemetoderne, muligheder og udfordringer, når det gælder om at finde råvarer til byggematerialerne, voksende behov for at tage hensyn til miljøet og producere miljøvenligt og grønt. Det er en branche, hvor man kan gøre en forskel, og så er der ikke så langt fra tanke til resultat. Det giver nogle helt unikke muligheder som leder,” siger Sadia Ahmad.

Privat er Sadia Ahmad gift og har to børn. Parret bor i Ishøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126