23948sdkhjf

Råder snart over 2,5 mio. kvm og sætter tryk på bæredygtigt byggeri

Ombygning og renovering i stedet for nedrivning. Mere genbrug og genanvendelse og mindre affaldsproduktion. Flere grønne indkøb og mindre kemi i materialer og produkter. Og miljø-certificeringer med patienter, medarbejdere og andre brugere i centrum.

Sådan lyder nogle af nøgle-indsatserne i den indsats for bæredygtigt byggeri, der skal sikre den bedst mulige og mest bæredygtige udnyttelse af Region Hovedstadens bygninger, lyder det nu i en pressemeddelelse fra regionen om strategien, Forretningsudvalget i Region Hovedstaden netop har tiltrådt.

Regionen råder lige nu over mere end 2 mio. kvm, der vokser med yderligere en halv mio. kvm de kommende år, når de store hospitalsbyggerier står færdige.

CO2-udledning fra byggeri, anlæg og renovering udgør en femtedel af regionens samlede udledning. I samarbejde med andre aktører arbejder Region Hovedstadens Center for Ejendomme i forvejen med at udmønte Grøn 2030-programmet, der tager afsæt i FN's verdensmål. Planen skal sikre grøn omstilling i forhold til energi, affald, transport, spildevand, køkkendrift og indkøb. Og nu også bæredygtigt byggeri.

– Vi skal skabe bæredygtige bygninger, der er så gode som muligt at opholde sig i for mennesker til den bedst mulige økonomi. Som en af de største aktører i den danske byggebranche vil vi gå foran med at skabe den nødvendige og gennemgribende ændring af byggebranchens tilgang i alle byggeriets faser og skabe rum for grøn innovation, udtaler direktør i Center for Ejendomme, Mogens Kornbo, i pressemeddelelsen.

– Vi har længe arbejdet med bæredygtighed i hospitalsbyggerierne og i den daglige drift. Nu tager vi de næste skridt, der sikrer, at bæredygtighed tænkes ind helt fra begyndelsen, så vi netop bygger og renoverer til bæredygtig drift. Og vi skal bygge med afsæt i en cirkulær økonomi, hvor flest mulige materialer og anlæg indgår i nye sammenhænge i stedet for at blive til affald, fortsætter han.

Strategien skal endeligt godkendes i regionsrådet tirsdag 27. september 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14