23948sdkhjf

Dansk biogasselskab vil investere 475 millioner i stort anlæg på Lolland-Falster

Danskejede Biofuel Technology er i den indledende proces i forhold til at etablere et biogasanlæg i Lolland Kommune. Det vil i givet fald betyde en fordobling af biogasproduktionen i landsdelen. 

- Lolland-Falster har landets største overskud af halm, og derfor er det oplagt netop her at etablere Danmarks første halmbaserede biogasproduktion. Dernæst er det afgørende for vores investering, at Lolland-Falster nu kobles på det nationale gasnet, siger stifter og medejer Torben A. Bonde, Biofuel Technology.

I forvejen er der, som følge af den igangsatte gasledning, allerede planlagt tre biogasanlæg på Lolland-Falster. Biofuel Technology’s anlæg er projekteret til at have en kapacitet svarende til den samlede biogasproduktion fra disse tre anlæg og kan således fordoble den planlagte lokale produktion. 

Det vil i så fald betyde, at den samlede biogasproduktion på Lolland-Falster bliver 3-4 gange større end det forventede lokale gasforbrug.

- Det betyder, at der bliver produceret så meget biogas på Lolland-Falster, at de lokale virksomheder, som har brug for gas i deres produktion, ikke på noget tidspunkt får behov for at supplere med naturgas. Vi kan give garanti for grøn gas, og det er et vigtigt parameter i tiltrækningen af virksomheder. Derudover bidrager vi samtidig til større dansk og europæisk uafhængighed af russisk og fossil gas, siger investeringschef i Business Lolland-Falster Steffen Lund.

Anlægget ventes at stå klar til drift i 2024-25 med forventet byggestart i 2022-23 og vil i alt skabe 170 arbejdspladser. Det tidsmæssige forløb afhænger af indgåelse af endelig aftale om køb af erhvervsjord, opnåelse af myndighedernes godkendelse af lokalplan samt VVM og etableringen af gasledningen til Nakskov.

Biofuel Technology forventer sammen med investeringspartnere at investere i alt 475 mio. kr. i etableringen af biogasanlægget og tre tilknyttede halmstationer. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: Biogas
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.862