23948sdkhjf

Nye budgetmidler kan betyde livtag med byggesagspukkel

Der er nikket ja til ny budgetbevilling, som skal få skåret "uacceptabelt" lange sagsbehandlingstider ned

Politikerne i Københavns Kommune har nu afsat midler, som ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen kan betyde et farvel til den store pukkel af byggesager til næste sommer.

I budgettet for næste år skydes der således penge i både nye initiativer på området og til at forlænge tidligere indsatser, og håbet er, at det fra juli 2023 betyder, at kommunen vil overholde servicemålene fra KL om sagsbehandlingstider, oplyser forvaltningen i en pressemeddelelse.

Blandt andet afsættes der 4,7 mio. kr. til at lade en ekstern partner tage sig af en større andel af det sagsforberedende arbejde. Det er en fortsættelse af erfaringer fra i år, hvor kommunen også har indkøbt privat hjælp. Desuden skal 5,4 mio. kr. bruges på at udvikle en it-løsning, som gør det muligt at se, hvornår man kan forvente at få en sagsbehandler tildelt, og hvornår ens sag ventes færdigbehandlet, lyder det.

Uacceptabelt lange

- Sagsbehandlingstiderne på byggesagsområdet er uacceptabelt lange, og jeg er glad for, at der er bred politisk opbakning til forvaltningens initiativer, så vi kan få nedbragt sagsbehandlingstiden, siger teknik og miljøborgmester Line Barfod (EL) i pressemeddelelsen.

Politikerne vil videre afsætte 5,2 mio. kr. fra 2023 til 2025 til fortsat at tilbyde forhåndsdialog til byggeansøgere, hvilket ifølge kommunen sparer tid og minimerer fejl. Aktuelt er der fejl, som kan forsinke sagsbehandlingen, i op mod 70 pct. af ansøgningerne.

Endelig er der sat penge af til at forlænge en række medarbejdere, som blev ansat midlertidigt i 2022 som led i en særlig indsats for at få de lange sagsbehandlingstider ned.

Toppen taget

Københavns Kommune har i flere år ad gangen haft nogle af landets længste sagsbehandlingstider på byggegodkendelser.

Der er allerede iværksat flere initiativer for at få sagspuklen ned. De tæller blandt andet fasttrack af visse sagstyper, specialiserede teams og indførelse af intelligente robotter, der kan spare tid i sagsbehandlingen. 

Det er da også lykkedes at tage toppen af sagsbunken, men for at komme i mål, er det altså nødvendigt med de nye budgetindsprøjtninger, mener Teknik- og Miljøforvaltningen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14