23948sdkhjf

Anlægslov vedtaget - østjysk motorvej udvides

Folketinget har i dag tredjebehandlet en anlægslov, som blandt andet omfatter den kommende udbygning af motorvejen E45 Vejle – Skanderborg. Med vedtagelsen af anlægsloven kan projektet nu for alvor gå i gang, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse torsdag.

Det er dele af den politiske aftale ”Infrastrukturplan 2035” fra sommeren 2021, som netop er blevet vedtaget.

– Det er et kæmpeprojekt, som vi i Vejdirektoratet lige nu er i gang med at forberede, og det har derfor også været vigtigt at få vedtaget anlægsloven fra politisk side. Nu har vi alt på plads, så vi kan tage fat på næste fase og udarbejde den endelige detailprojektering, siger senior projektleder John Kjærsgaard, Vejdirektoratet, i pressemeddelelsen.

Udbygningsarbejdet forventes at være gennemført ved udgangen af 2026, hvorefter alle seks spor kan tages i brug. I 2027 vil der i løbet af sommerhalvåret blive udlagt slidlag og gennemført andre færdiggørelsesarbejder.

Undersøger underlaget

Som en del af projekteringsarbejdet udfører geoteknikere boreundersøgelser langs strækningen, hvor motorvejen bliver udbygget.

Ved at bore ned og tage jordbundsprøver opnår man et mere detaljeret billede af omgivelserne og det underlag, der skal arbejdes med i anlægsprojektet. De geotekniske undersøgelser begynder mandag den 23. maj på den sydlige del af strækningen, og arbejdet vil stå på den kommende tid.

Derudover vil de tre museer Vejle Museerne, Horsens Museum og Skanderborg Museum tage fat på arkæologiske undersøgelser på strækningen efter sommerferien. De undersøgelser skal blandt andet afdække, om der er levn fra fortiden gemt i området, som skal undersøges nærmere, udgraves og måske bringes til et af museerne, før motorvejen kan blive udbygget.

Starter ved Horsens

Første tiltag på motorvejsudvidelsen bliver forbedringen af et kryds ved Horsens Syd og Horsens Nord. Der vil rampeanlæggene frem mod sommeren blive udbygget for at minimere kødannelser på ramperne og ned på motorvejen.

– Selvom vi kommer til at lave flere ændringer senere i anlægsfasen, så vil det her hjælpe på trafikforholdene ved begge tilslutningsanlæg nærmest øjeblikkeligt, og derfor udfører vi det arbejde allerede nu, forklarer John Kjærsgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141