23948sdkhjf

Facadeleverandør lander største ordre nogensinde

Den danske byggematerialeleverandør Cembrit har leveret sin største ordre nogensinde til et enkeltstående byggeprojekt.

Den skræddersyede ordre til et nyt stort sundhedshus i Helsingør lyder på 26.000 kvm facade- og vindspærreplade - det svarer til facadeplader nok til at dække mere end tre fodboldbaner.

Opførelsen af det 19.400 kvm store sundhedshus har været i gang siden 2020, og skal fra efteråret danne rammen om en arbejdsplads for næsten 200 medarbejdere samt 1.400 dagligt besøgende.

Allerede på skitseniveau blev Cembrit involveret i projektet. 

- Vi har været leverandør til flere store projekter, men aldrig noget i denne størrelsesorden, så der har været sat store krav til vores arbejde, fortæller salgschef hos Cembrit, Brian Christiansen Bjellum, i pressemeddelelsen.

- Og fordi vi har været med så tidligt i forløbet, har vi kunnet assistere allerede ved projekteringen – og det har været afgørende for at skabe en facadeløsning, vi er meget tilfredse med, fortsætter han.

Konkret har Cembrit leveret 13.000 kvm facadeplader, der fordeler sig på den ydre facade af sundhedshuset samt i fire gårdrum. Dertil kommer 13.000 kvm af vindspærrepladen.

Skræddersyet fra fabrikken

Samtlige facadeplader til sundhedshuset i Helsingør er skræddersyet direkte fra Cembrits fabrikker. Og det har været med til at optimere byggeprocessen og nedsætte tidsforbruget, fortæller projektleder Daniel Bitsch Jørgensen fra Elindco, der er totalentreprenør på det store byggeprojekt:

- Arbejdet på pladsen er blevet markant lettet ved at pladerne på forhånd er skåret efter de prædefinerede mål. Det har nemlig betydet, at vi blot har skulle fokusere på at montere pladerne i det mønster, som arkitekten har ønsket. Samtidig har vores facadeteam kunne klare monteringen uden ekstra bemanding, selvom projektet er vores største byggesag til dato, siger han.

Byggeriet af Helsingør Sundhedshus forventes at stå færdigt i efteråret 2022.

Om Helsingør Sundhedshus:

Omfang: 19.200 kvm

Bygherre: Helsingør Kommune

Arkitekt: Nordic Office of Architecture

Totalentreprenør: Elindco

Entreprisesum: 360 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141