23948sdkhjf

To nye entreprenører vinder opgaver til 800 mio. kr. på Mary Elizabeths Hospital

På Østerbro i København er der stor byggeaktivitet. Mellem store kraner og byggeelementer går gule veste med skriften Center for Ejendomme rundt på Rigshospitalets matrikel, hvor Region Hovedstadens nye hospital for børn, unge og gravide, Mary Elizabeths Hospital, bliver bygget.

Nu har Region Hovedstadens Center for Ejendomme, der er bygherre på projektet, fundet de to entreprenører, der skal stå for installationer og aptering på det 2,8 mia. kr. store byggeri, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Elindco vinder kontrakten på 259 mio. kr. for udførelsen af entreprisen på hospitalets indvendige elementer, aptering. Mens Wicotec Kirkebjerg underskriver en kontrakt til en værdi 540 mio. kr. for entreprisen på hospitalets tekniske installationer.

Kontrakterne blev underskrevet tirsdag 3. maj på byggepladsen ved det 60.000 kvm og otte etager høje hospital til stor glæde for vicedirektør i Center for Ejendomme, Ole Kristian Bottheim:

– Det er to entreprenører, der deler vores vision om at skabe hospitalsrammer i verdensklasse. Mary Elizabeths Hospital er på mange måder et nyskabende byggeri, der tænker patienten ind i byggeriet på en helt ny måde. Det bliver et hospital hvor børn, unge og forældre vil opleve, at tryghed, hjemlig atmosfære og leg er tænkt ind i rammerne, siger vicedirektøren i en pressemeddelelse.

Mary Elizabeths Hospital forventes klar til brug i sommeren 2026, hvor første patient tjekker ind.

Mary Elizabeths Hospital - Riget for børn, unge og gravide

• Hospitalet med det officielle navn ’Mary Elizabeths Hospital - Riget for børn, unge og gravide’ kommer blandt andet til at rumme 179 enestuer, 87 ambulatorier og 13 operationsstuer.

• Bygningen bliver 60.000 kvm fordelt på otte etager, en kælder samt en tagetage til teknik.

• Når det nye hospital efter planen åbner i 2026, bliver der dagligt plads til 900 patienter (indlagte og ambulante) og deres familier samt ca. 1.200 læger, sygeplejersker, jordemødre og andet personale.

• Mary Elizabeths Hospital er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, Rigshospitalet og Ole Kirks Fond og har et samlet budget på 2,8 mia. kr.

• Center for Ejendomme er bygherre på projektet.

• Første spadestik til byggeriet blev taget i april 2021.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.959