23948sdkhjf

Licitationen mener: Vigtigt at unge tør starter eget firma - så hvorfor gøre det sværere for dem

Der er mange gode takter i udspillet fra Reformkommissionen, som blandt andet smider små stikpiller ind i et meget fastlåst uddannelsessystem.

Med forslaget om at afskaffe SU på kandidatdelen, udfordrer kommissionen også virksomhederne, som skal være med til at gøre kandidatuddannelsen mere erhvervsrettet og samtidig øge fleksibiliteten, så man kan uddanne sig resten af livet og ikke kun, mens man er ung.

Også når det gælder erhvervsuddannelserne, er det afgørende, at virksomhederne spiller effektivt sammen med erhvervsskolerne for at skabe de bedst mulige uddannelsesforløb. Hvis virksomhederne bare passivt venter på, at erhvervsskolerne uddanne masser af kvalificeret arbejdskraft, så kan det godt have lange udsigter. Ikke fordi skolerne ikke er gode nok, men fordi erhvervsuddannelserne i den grad trænger til at blive talt op og synliggjort som et godt valg hos de unge. Sådan er det desværre ikke i dag, hvor unge ikke ser mulighederne for med en håndværksuddannelse i bagagen at kunne starte som selvstændig.

Reformkommissionens forslag om, at det skal være lettere at drive virksomhed, vil måske kunne være med til at rette lidt op på den gængse opfattelse af, at det er bøvlet at drive virksomhed i Danmark.

Om Reformkommissionens tanker vinder indpas hos politikerne, er desværre nok tvivlsomt. Men nu er der konkrete tanker på bordet at tage stilling til. Og det er trods alt bedre end, at det blot er tankespind.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141