23948sdkhjf

Konkurrence om kunderne i Nordatlanten

Hvis du ser Borgen på DR1, så kan du i forskellige klip se, at der er god fart på de store projekter i Grønland. Og store projekter skal bruge maskiner. Zeppelin Danmarks adm. direktør, Henrik Stordal, er netop kommet hjem efter en tur til Grønland for at møde kunderne og for at orientere sig om markedet.

- Der er rigtig god aktivitet i det grønlandske samfund. To lufthavne er ved at blive udvidet, og en tredje er på vej. Der er ydermere et tunnelprojekt på vej, og minedriften er også i gang deroppe, så aktiviteten er høj, og det stiller krav til materiellet, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Samtidig er der vækst i de større byer. Nuuk som den største, ekspanderer meget i denne tid, og det giver selvfølgelig noget aktivitet, tilføjer han.

Specielle krav

Der stilles specielle krav til maskiner, der skal arbejde i Nordatlanten.

- Alene kulden, som under mit korte ophold faldt til minus 30 grader, gør jo, at der er en grund til, at der skal specialudstyr på maskinerne. Den hårde undergrund er et andet element, der gør, at maskinerne skal kunne holde til lidt af hvert, siger han.

Han ser et vækstpotentiale på flere af de områder, som Caterpillar kan levere inden for

- Vi er gode inden for minedrift. Vi har været knapt så gode på den landbaserede power del, det vil sige generatorer og andet landbaseret maskineri. Til gengæld ligger vi godt til i marinedelen, hvor der ligger CAT-motorer i mange af skibene deroppe. Construction kører fornuftigt, men vi gearer lidt op på flere områder. Vi har blandt andet ansat Michael Olsen som chef for construction og power delen. Han kommer fra en stilling hos Muncks entreprenørafdeling i Grønland, og han kender området, siger Henrik Stordal til Licitationen.

Stærke brands

Amerikanske Caterpillar står formentligt stærkt i takt med den indflydelse, som amerikanerne søger i Grønland.

- Der hvor vi har vores force, er at vi har alle produkterne, der skal bruges. Vi har en fællesnordisk organisation, der kan håndtere alle områderne, hvad enten til er udstyr til minedrift, byggeri og anlæg, marine eller landbaseret power teknologi, siger han.

Caterpillar er dog ikke den eneste maskinleverandør i Grønland. H.P. Entreprenørmaskiner har i mange år været stærkt repræsenteret i Grønland, og er det fortsat med Hitachi-mærket. Volvo er i færd med at opgradere sin tilstedeværelse i Grønland, Komatsu er til stede og det er i princippet de fire mærker, der er dominerende deroppe.

Aktiviteten bekræftes af Kurt Hansen, der er mangeårig repræsentant for H.P. Entreprenørmaskiner. Han har stor erfaring med det grønlandske marked og han siger kort på et facetime opkald fra Grønland:

- Vi sender så meget herop, vi kan få fat i.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094