23948sdkhjf

Ny CEO er på plads hos dansk CAT-importør

Den tyskejede danske importør af Caterpillar-entreprenørmaskinerne Zeppelin Danmark A/S, har fået ny dansk topchef

Henrik Stordal er navnet på Zeppelin Danmarks nye topchef. Han skal stå i spidsen for alle Zeppelin Danmarks aktiviteter, som tilsammen dækker ca. 260 medarbejdere. Han skal således stå i spidsen for Zeppelin’s CAT Power division, Zeppelin CAT Rental og Zeppelin CAT Construction.

53-årige Henrik Stordal er civilingeniør og økonomiuddannet, og kommer fra en lignende stilling i HBN Teknik, der fremstiller plastdele til truck, bus og trailerindustrien.

- Det er en ganske anden type af produkter, jeg nu skal stå i spidsen for, men måden at arbejde på, og firmastrukturen er meget lig det jeg kommer fra, både hos HBN og især hos Siemens, hvor jeg var tidligere. Faktisk var jeg hos Siemens i 13-14 år, og der kan jeg drage rigtig mange paralleller fra. For eksempel er begge selskaber tyske, siger han over en zoom-forbindelse til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

En helhed

Han er netop startet for et par uger siden, og er inde i en stejl indlæringskurve med at lære medarbejderne at kende, og danne sig et overblik over organisationen.

Selvom Caterpillar og Zeppelin er opdelt i divisioner - også på det danske marked, så er det et erklæret mål for Henrik Stordal, at virksomheden i Danmark skal fremstå som en samlet enhed, blot med forskellige funktioner.

- Når det kommer til construction-delen, det vil sige bygge- og anlægsdelen, og herunder også udlejningen, så vil jeg nok være lidt mere på den operationelle del. Det vil sige, at jeg gerne vil med ud til kunderne, jeg vil vise mig i alle dele af virksomheden, og deltage i så meget, som jeg nu kan nå. Her kommer tyngden af min indsats nok til at ligge, men jeg vil bestræbe mig på at være lidt over det hele, siger han til Licitationen.

I kraftig bedring

Det er ingen hemmelighed, at Pon Equipment, der indtil udgangen af 2019 var CAT importør, havde store problemer med lønsomheden i virksomheden.

Selskabet var ramt af finanskrisen og dårlige resultater blev kraftigt forstærket af it-problemer i den hollandske koncern.

I branchen gik rygterne om, at man bare pumpede maskiner ud i markedet med et bevidst underskud.

Det blev rettet rigtigt meget op under Henrik Stor-dals forgænger, Annette Jacobsen, som med en ihærdig indsats fik skåret omkostninger væk, og fik tilrettet forretningen, så den passer bedre med tiden. Men der er fortsat et stykke vej til det, man kan kalde for en god forretning:

- Der er sket meget forud for min ankomst her. Men der er nu en rigtig sund forretning at bygge videre på, og min opgave bliver at se på, hvordan vi bliver en endnu sundere forretning, siger han.

Et vækstpotentiale

Henrik Stordal tror på, at der kan hentes markedsandele hjem, og at der er mulighed for at optimere forretningen endnu mere.

- Der er vækstpotentiale i markedet, og det drejer sig nok om markedsandele. Derfor skal vi drive en skarp forretning, og tjene penge på den. En af vejene er givetvis udlejningen, hvor jeg tror på et stort vækstpotentiale, siger han.

Netop udlejningen er et område, som i nuværende regi er relativt nyt for Zeppelin i Danmark.

Det er forsøgt en gang tidligere for en del år siden, under en tidligere ejer, men uden meget held. Meget er sket i markedet, som i dag ikke har den samme konservative indstilling overfor leje, som tidligere, og Zeppelin CAT Rental som åbnede for få måneder siden, er i hastig vækst.

Professionel europæisk udlejer

Ydermere er der den store fordel, at Zeppelin er store og meget professionelle på udlejning på en lang række andre europæiske markeder, hvor salg af maskiner og udlejning går gnidningsløst hånd i hånd. Så her vil der være en stor knowhow at trække på i udviklingen af den danske udlejningsdel, der også er styrket af, at det er erfarne udlejningskræfter, der står bag.

- Vi har en række interne strukturer, som vi skal have integreret, både i forhold til samarbejdet i Danmark, men også systemmæssigt i forhold til Zeppelin, som jo overtog importen ved årsskiftet 2020. Men aktivitetsmæssigt er vi fornuftigt båret frem af den gode aktivitet i bygge- og anlægssektoren, så det handler også om at blive mere effektive, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.189