23948sdkhjf

Storstilet udlejningssetup er i fuldt firspring

Blot et halvt år efter at Zeppelin Danmark annoncerede, at man nu også ville udleje maskiner, og ikke blot sælge dem, er der nu grundlag for en udvidelse. Derfor åbner firmaet i starten af maj en afdeling i Fredericia, faktisk i Wacker Neusons gamle lokalitet.

- Det går faktisk rigtigt fint med at leje maskiner ud, specielt CAT-maskinerne. Dem er der mange der efterspørger, men vi har meget andet end CAT til udlejning. Vi satser hårdt på at være totalleverandør af maskiner og materiel til bygge- og anlægssektoren, siger Lasse Wittrup Ludwigsen, der er chef for udlejningen hos Zeppelin/CAT Rental.

- Folk ved nok ikke helt endnu, at vi også udlejer skure og lifte, men det sætter vi sammen med det øvrige program fokus på nu, så vi får udbredt varesortimentet ude hos kunderne, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Andre måtte videre

Lokaliteten på Vognmagervej 5 blev forladt af Wacker Neuson, fordi pladsen var for trang.

- Vi har lejet et jordstykke ved siden af, så vi har god plads et stykke tid. Maskinerne skulle jo også helst være ude hos kunderne, siger han. Firmaet har således tre afdelinger, en i Brøndby, Fredericia og Skejby.

Der har visse steder være bekymringer om, hvorvidt man både kunne sælge entreprenørmaskiner og så leje dem ud. Caterpillar har tidligere prøvet det sammen med hedengangne Cramo, men den gik ikke.

- Verden har udviklet sig meget siden da, og i dag tror jeg at kunderne ser anderledes positivt på det, siger han. Udviklingen taler også sit eget sprog, og udviklingen i udlejningen af både maskiner og materiel, taler sit eget sprog.

Går stærkt

- Det tager selvfølgelig tid at trænge ind på markedet, men det skal nok komme. Vi ser det jo i Tyskland og på andre markeder, hvor det fungerer fint sammen, tilføjer han.

Han var også chef for udlejningen dengang, og har derfor stor erfaring i, hvordan man trænger ind i markedet.

Det at leje en maskine i stedet for at købe eller lease, er også i fremgang i Danmark, hvor den såkaldte penetrering af markedet er steget støt gennem de sidste par årtier.

I CAT-programmet er der stort set frit valg på alle hylder fra en stor gravemaskine på 52 ton, flere 25 ton gravemaskiner, minigravere fra et til ti tons, minilæssere samt lifte fra 5,8 til 25 meter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.297