23948sdkhjf

Investering giver forretningen rækkevidde

Hos TM Entreprenørfirma ApS i Vinderup har de store forventninger til deres nye Hitachi ZX300LC-7 HE15LD fra H.P. Entreprenørmaskiner. Med en 15 meter lang arm, 3D laserstyring og Leica semi-automatik kan virksomheden række ud efter nye opgaver, aflaste føreren og øge præcisionen. Det fortæller leverandøren i en pressemeddelelse.

- Med den nye investering står vi stærkere inden for blandt andet udgravning af bassiner, hvor vi får gavn af den store rækkevidde, forklarer Thomas Miltersen, som driver TM Entreprenørfirma sammen med broderen Mads. De oplever en stigning i opgaver, der omfatter bassiner, fordi der mange steder arbejdes med skybrudssikring.

- Derudover ser vi muligheder for at optimere vores kloakopgaver og reducere behovet for at køre jord væk under arbejdet. Med den lange rækkevidde kan vi nå tilbage og lægge jord på, og det kan spare en mand og en traktor.

Lang arm og semi-automatik

Den nye Hitachi hos TM Entreprenørfirma er den første med både lang arm, 3D laserstyring og Leica semi-automatik. Det er en alsidig gravemaskine, som ud over rækkevidden også kan bidrage til at aflaste føreren og øge præcisionen. I skrivende stund er den under montering og test, men Thomas Miltersen glæder sig til at opleve fordelene.

- Præcisionen ligger inden for 1 cm, og semi-automatikken overtager størstedelen af arbejdet, så føreren ikke skal sidde og spænde i kroppen for at sikre en præcis afretning. Automatikken skal selvfølgelig programmeres og betjenes, men vi ser frem til at spare tid, når det kører. Vi kan forhåbentlig undgå dobbeltarbejde og medvirke til, at føreren får skuldrene ned i løbet af arbejdsdagen, fastslår Thomas Miltersen.

Virksomheden har hjemme i Vinderup, og de 15 medarbejdere udfører en bred vifte af entreprenøropgaver i forbindelse med ledningsarbejde, byggemodning, udstykning og meget mere.

Indkøring og test

Hos TM Entreprenørfirma har de i forvejen tre af Hitachis modeller i maskinparken - én på 15 ton og to på 22 ton. Den nye på 30 ton bliver netop nu kørt ind i firmaets egen grusgrav, der ligger ved Skave, øst for Holstebro.

- I de her dage tester vi den intensivt i den grusgrav i Skave, vi driver i kompagniskab med en lokal lodsejer. Vi skal etablere en vold og teste laserstyring og semi-automatik, siger Thomas Miltersen og tilføjer:

- Der er også sket forbedringer i førerhuset i den nye Zaxis-7, men heldigvis er der også en del ting, som vi allerede kender fra vores øvrige Hitachi-maskiner.

Her nævner direktøren god brændstoføkonomi, driftssikker teknik uden unødvendig nedetid, hydraulikken og god ergonomi - eller som han siger: "Vores folk vil gerne køre med dem." Derudover kan udstyr som rototilt og skovle skiftes mellem maskinerne.

Tæt og tillidsfuldt

Det er snart otte år siden, at H.P. Entreprenørmaskiner solgte den første maskine til TM Entreprenørfirma i Vinderup. Siden er der kommet flere til, og med den nye Zaxiz-7 er der i alt fire store Hitachi gravemaskiner i tjeneste hos TM. Det skyldes en kombination af driftssikker teknologi og god backup.

- Vi er i sikre hænder hele vejen rundt med en dygtig, lokal montør, god backup fra værkstedet og et tæt samarbejde med H.P. Entreprenørmaskiner om levering og service. Vi har derfor et minimum af nedetid og besvær, så vi kan koncentrere os om at udvikle forretningen, fastslår direktør Thomas Miltersen fra TM Entreprenørservice.

Hos H.P. Entreprenørmaskiner kan distriktschef P.C. Nørgaard bekræfte det gode samarbejde, og han ser frem til, at Thomas Miltersen og hans medarbejdere hos TM Entreprenørfirma kan udnytte det fulde potentiale i investeringen:

- Nyeste generation af Trias - Trias III - stiller op til 10 pct. lavere brændstofforbrug i udsigt for Zaxis-7. Og de første erfaringer med semi-automatikken viser, at den kan øge produktivitet og hastighed på gravearbejdet med helt op til 30 pct. Det ser vi frem til, at vores gode kunde i Vinderup kan udnytte fuldt ud.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Opsigtsvækkende krav: Region vil have det fulde kontraktbeløb tilbage
Påbud: Sæt fart på genhusning af beboere i ikoniske betonhøjhuse
A. Enggaard køber City Vest til langt under den offentlige vurdering
Skal fordoble omsætning: Ambercon opruster med ny salgsdirektør
Sydjysk boligforening bliver 36 senior- og familieboliger rigere
OK23: Fagboss giver regeringen skylden for mulig storkonflikt
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.125