23948sdkhjf

Maskinimportør er kommet uventet stærkt igennem Corona

Det blev et bedre år for H.P. Entreprenørmaskiner A/S, end selskabets ledelse selv havde regnet med.

Selskabet kom igennem 2020 med et resultat på bundlinjen på 10,5 mio. kroner, godt en mio. kroner bedre end året før.

Det betegnes af ledelsen som tilfredsstillende, og det er på en baggrund af et år, der var præget af stor usikkerhed.

Bruttofortjenesten faldt dog en anelse fra 52,9 mio. kroner til 51,7 mio. kroner. Selskabet oplyser ikke omsætning.

Bedre end frygtet

- Det er faktisk gået noget bedre, end vi kunne have frygtet. Året startede jo egentligt udmærket, men så ramte coronaen, og da var vi ærligt talt noget bekymrede for, hvordan året skulle gå, siger Hans Peter Pedersen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Da coronaen var en realitet, og nedlukningen kom, holdt vi møder om, hvordan vi skulle håndtere det. Ærligt talt så vi jo ind i en situation, hvor vi kunne blive nødt til at neddrosle forretningen til et noget lavere niveau. Måske endda lavere, end da finanskrisen ramte. Og vi havde planerne klar i skuffen, men heldigvis kom det aldrig i spil, for efterspørgslen viste sig jo at være der til trods for, at store dele af landet var lukket ned. Byggeriet kunne fortsætte sin aktivitet, fordi det meste arbejde foregår udendørs, og hvor der bygges, skal der også bruges maskiner, så vi har faktisk holdt det niveau, vi plejer, siger han.

Samme aktivitetsniveau

Selskabet beskæftiger 55 medarbejdere, hvilket er nogle få færre end forrige år. Hans Peter Pedersen forklarer også den lidt bedre bundlinje med lidt færre lønudgifter.

- Aktiviteten har stort set været den samme, hvilket vi jo i dag er taknemmelige for, siger han.

H. P. Entreprenørmaskiner har hovedkontor i Bjæverskov på Sjælland, og byggede for nogle år siden en ny afdeling i Horsens.

Desuden er firmaet aktiv i Grønland, der i disse år har stor aktivitet med anlæg af nye lufthavne og andre større projekter, så også her er der gang i den. Dog er konkurrencen i Nordatlanten også steget.

- Det er jo erfaringsmæssigt meget svært at spå om fremtiden, men sådan som det ser ud lige nu, så lader det jo til, at aktiviteten i bygge- og anlægssektoren kan fortsætte lidt endnu. Nu kommer så også Femern i gang, hvilket jo kommer til at vare nogle år. Storstrømmen er kommet i gang, hvilket også er med til at holde aktiviteten oppe i en rum tid, siger han til Licitationen.

Still going strong

Det er fortsat Hans Peter Pedersen, i daglig tale "HP" som driver og leder forretningen H. P. Entreprenørmaskiner A/S. Og så længe kræfterne er der, vil han til trods for sine 74 år stadig have sin daglige gang i virksomheden, hvor gode medarbejdere driver værket. Fru Jytte arbejder også i virksomheden.

- Vi har faktisk 40 års jubilæum i virksomheden i år, men vi har ikke planlagt at gøre noget stort ud af det, fortæller han.

Firmaet har været Hitachi-importør siden 2000, og det japanske mærke har været en solid partner gennem årene.

- Hitachi laver nogle virkeligt stærke maskiner, som er stærkt konkurrencedygtige på kvalitet, siger han.

På Licitationen - Byggeriets Dagblad har vi flere gange haft Hitachi maskinerne med i større testprogrammer, hvor mærket blev sat op over for andre af de stærke brands i verden, og her har Hitachi markeret sig med blandt andet en meget stærk og hurtig hydraulik.

- Det er stadig et af kendetegnene ved Hitachi-maskinerne, påpeger Hans Peter Pedersen.

H.P. Entreprenørmaskiner A/S
Tusind kroner 2020 2019
Bruttofortjeneste 51,7 52,9
Resultat før finansielle poster 13,4 11,8
Resultat af finansielle poster 498 491
Egenkapital 60,8 60,3
Afkastningsgrad i pct. 12,4 10,3
Soliditetsgrad 56,6 55,6
Forrentning Egenkapital 17,5 15,6
Antal medarbejdere 55 59
Regnskabet er afsluttet 31. december 2020

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125