23948sdkhjf

Rådgiverkæmpe vinder rekordkontrakt i USA - stiller med over 100 specialister

Ingeniørvirksomheden Cowi har fået tildelt sin hidtil største kontrakt om havvindmøller i USA, skriver selskabet i en pressemeddelelse onsdag. 

Kunden er Empire Offshore Wind – et joint venture mellem energiselskaberne Equinor og BP – og Cowi skal levere den samlede projektering af fundamenterne til havvindmølleprojekterne Empire 1 og 2 ud for Long Islands kyst ved New York. 

Cowi stiller med flere end 100 specialister, der skal arbejde på alle elementerne, som indgår i projekteringen af fundamentet, fra overgangen til tårnet til fastgørelsen til havbunden – herunder projektering af stålelementer, geotekniske forhold og el-installationer på projektet samt ingeniørteknisk assistance i forbindelse med fremstilling, transport og opførelse. 

Anlægget dækker cirka 323 km2 og skal opføres på 19 til 40 meters dybde. Projektet indebærer detailprojektering af 138 fundamenter med en diameter på cirka ni meter og en længde på op til 100 meter.  

– Vi er glade for at skulle assistere Equinor og bp på et af de største havvindprojekter i USA, udtaler Greg Matzat, market director, Offshore wind and renewables i Cowi, i pressemeddelelsen og fortsætter:  

– Havvindmøllebranchen i USA oplever voldsom vækst, og vi kan se et betydeligt potentiale for, at vores ingeniører kan fortsætte med at levere nyskabende løsninger for vores kunder.

Med en forventet produktionskapacitet på mere end 2 GW vedvarende energi vil Empire Wind-anlægget omfatte 15 MW vindmøller, og det forventes at spille en stor rolle i at indfri staten New Yorks mål om at nå 70 pct. vedvarende energi i 2030.

Med kontrakten kan Cowi føje Empire Wind til sin portefølje af havvindprojekter i USA, hvor Cowi tidligere vandt en syvårig kontrakt på Vineyard Wind i Massachusetts. Virksomheden har også vundet adskillige projekter på både den amerikanske øst- og vestkyst inden for marineterminaler, vurdering af mulige anlægslokationer, geoteknisk analyse, samt projektering af fundamenter til havvindmøller og transformeranlæg til havs.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11