23948sdkhjf

Som nye perler på en snor - entreprenør fra Birkerød bag ældreboliger i Hillerød

30 nye ældreboliger står snart klar i Hillerød, hvor plejehjemmet Sophienborg Plejecenter er blevet udvidet med nye boliger og et 300 kvadratmeter stort serviceareal. 

Udbygningen er tegnet af tegnestuen Vandkunsten, som også skitserede det oprindelige byggeri fra 2004, mens hovedentreprenør Ole Jepsen A/S står bag udvidelsen, som sker i to byggefelter nord og syd for den eksisterende bebyggelse.  

Udvidelsen af plejehjemmet hænger sammen med et stigende behov for flere plejeboliger til demensramte borgere, som i 2018 fik Hillerød Kommune til at vedtage en ny lokalplan for udvidelsen af Sophienborg Plejecenter, der bestod af 60 boliger, herunder 24 demensboliger.

Fakta: Udvidelsen af Sophienborg Plejecenter:

- Bygherre: Danske Funktionærers Boligselskab

- Byggeforretningsfører: Domea.dk

- Hovedentreprenør: Ole Jepsen A/S

- Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten

- Ingeniør: Wissenberg A/S

De nye boliger er opført med klare referencer til de eksisterende bygninger, som har en facade af sorte fibercementplader samt gavle i gult, let-filtset murværk. 

- Det har været vigtigt, at udvidelsen skulle være stort set identisk med de eksisterende bygninger. Derfor har vi og byggesagens arkitekter brugt meget energi på at finde de rette materialer og nærstudere den eksisterende arkitektur og indretning, så bygningerne ligner hinanden så meget som muligt, fortæller byggeleder hos Ole Jepsen A/S, Ahmad Badran,

Tilbygningen på Sophienborg Plejecenter er fordelt på to bygninger i to etager, der rummer henholdsvis 14 og 16 boliger. Fra stueetagen er der direkte adgang til haverum på to sider via de fælles boligarealer, mens alle boliger er fornyet med franske altaner.

De nye boliger forventes taget i brug i løbet af sommeren 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109