23948sdkhjf

Atypisk stor opgave - Kolding-entreprenør bygger 13.000 kvm domicil

Kjæhr & Trillingsgaard har fået til opgave at bygge hele 13.000 kvm til fabrik, udvikling og kontorlokaler for teknologifirmaet Green Hydrogen Systems i Kolding. Det skriver JydskeVestkysten

– Vi går normalt ikke ud og samler en bygherre op, der skal bygge så stort et byggeri på én gang. Så stort et hus bygger vi, fordi vi kender dem rigtig godt og har bygget deres første etape, siger Christian Trillingsgaard, adm. direktør og medejer i entreprenørselskab fra Kolding, til avisen. 

Han henviser dermed til de 3.500 kvm, som Green Hydrogen Systems i forvejen råder over til produktion af elektrolyseanlæg, der laver brint ved hjælp af sol-og vindenergi. 

Christian Trillingsgaard medgiver, at opgaven med sit omfang lægger beslag på mange – men ikke alle – Kjæhr & Trillingsgaards ressourcer. 

Udvidelse til 250-300 millioner 

Projektet i Kolding er fase to af Green Hydrogen Systems ekspansionsplaner. Teknologifirmaet skyder ifølge en pressemeddelelse 250-300 mio. kr. i den nuværende udvidelse, et beløb der både dækker byggeriet samt køb af de eksisterende lokaler og grundkøb til den forestående og fremtidige udvidelser.   

Med byggeriet øger Green Hydrogen Systems’ produktionskapacitet fra de nuværende 75 MW årligt til 400 MW elektrolyse. 

– Udover en større produktionskapacitet vil udvidelsen give os tilstrækkelig plads til at øge vores organisation fra de nuværende 100 ansatte til cirka 300 i 2025, udtaler adm. direktør i Green Hydrogen Systems, Sebastina Koks Andreassen, i pressemeddelelsen. 

Og der er plads til meget mere i Kolding. 

Skulle det blive nødvendigt har Green Hydrogen Systems planer i skuffen om en yderligere udvidelse af fabrikken, så produktionen kan nå op på 1.000 megawatt om året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127