23948sdkhjf

Flytbare vægge og flere generationer under samme tag i 250 nye almene boliger på Østerbro

Københavns Kommune har netop sat arealer med rettigheder til at opføre 250 nye almene boliger i området omkring teateret Østre Gasværk til salg. 

I det nye Østre Gasværk Kvarteret bliver hele 70 procent dermed almene boliger. Og disse almene boliger skal både indrettes efter beboernes livsstil og med stort fokus på fleksibilitet – og præget af nyt idéer. 

I nogle af boligerne bliver det muligt at rykke rundt på væggene, så fraskilte forældre for eksempel kan flytte en væg og etablere et ekstra børneværelse i de perioder, hvor børnene er hjemme. Når barnet er hos sin anden forælder, kan man til gengæld nyde at have en større stue. 

I andre dele af de nye boliger blander man seniorbofællesskaber samt familie- og ungdomsboliger for at skabe dynamik og bedre muligheder for at bo flere generationer under samme tag. 

Området omkring Østre Gasværk vil, når det står færdigt, være et blandet boligområde med både private og almene boliger tæt på områdets nye 5.000 kvm store skøjtehal og et nyopført parkeringshus. Der bliver desuden bygget et nyt almennyttigt plejecenter på 9.000 kvm, ligesom der bliver anlagt grønne områder. Samlet bliver der opført 39.000 kvm nyt boligareal, hvoraf langt størstedelen vil være almene boliger.

Fakta: Østre Gasværk Kvarteret

- De nye almene boliger i Østre Gasværk Kvarteret ventes at være klar til indflytning i 2024. 

- I det nye kvarter på Østerbro bliver 70 pct. almene boliger. 

- Udover nye boliger, plejecenter og skøjtehal, bliver der også anlagt en aktivitetspark samt en aktivitetsring, som skal forbinde det nye kvarter med omgivelserne. 

- Der bliver desuden udbudt et areal til salg til opførelse af private boliger. Det skal bidrage til at sikre en forskelligartet beboersammensætning i det nye kvarter. 

- Arealerne, hvor de almene boliger skal ligge, bliver udbudt blandt fem almene boligorganisationer, der i 2015 har indgået en strategisk partnerskabsaftale med Københavns Kommune om at udvikle nytænkende koncepter for almene boliger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.254