23948sdkhjf

26 etagers højhus i første etape – nu starter byggeriet i Aarhus’ Sydhavnskvarter

Allerede i denne uge går A. Enggaard for første gang i jorden i Sydhavnskvarteret i Aarhus, i det der står til at blive et af byens største byudviklingsprojekter de kommende år. 

Entreprenør- og udviklingsselskabets del af området udgør i alt 75.000 etagekvadratmeter fordelt på et kontorhøjhus, to hoteller samt nye lokaler til spillestedet Train og Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Billedkunstcenter, uddannelsesinstitutionen VIA samt en række aktører forankret i Sydhavnen. 

Første etape bliver højhuset, der rummer 37.000 etagekvadratmeter kontorer fordelt på 26 etager, og de første bygninger ventes at stå klar til ibrugtagelse i 2024/2025. 

– Det er på mange måder en kulmination på et meget grundigt og givende forarbejde, hvor vi sammen med kommunen og en lang række aktører har udviklet et projekt for, hvordan Sydhavnskvarteret skal udforme sig, siger A. Enggaards salgs- og udviklingschef Peter Thorsgaard i en pressemeddelelse. 

Gammel industri skal være mangfoldigt område 

Realiseringen af Sydhavnskvarteret nord for Jægergårdsgade kom den 10. juni et stort skridt nærmere, da Aarhus Kommunes byråd vedtog en ny lokalplan for området. Samlet lægger den nye lokalplan op til opførelsen af 89.000 etagekvadratmeter.

Beslutningen markerede afslutningen på en ambitiøs udviklingsproces, hvor to projektteams, der tilbage 2019 vandt betinget købsret til områdets byggezoner, har arbejdet tæt sammen med Aarhus Kommune og andre aktører om udarbejdelse og godkendelse af først en samlet bydelsplan for området og siden selve lokalplanen. 

Visionen for det tidligere industriområde er at skabe en mangfoldig bydel, der bliver samlingspunkt for både erhverv, kultur, iværksætteri i samspil med socialt udsatte borgere. Bydelen får et tætbebygget udtryk, der suppleres med rekreative områder som caféer, byrum samt det tidligere kulkransspor, der indrettes som park og gangforbindelse hævet over gadeniveau. 

Entreprenør og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard udgør sammen med PKA Pension, Aart Architects, Schmidt Hammer Lassen Architects, Labland Architects og Rum 3 Studio det ene af de to projektteams.

Det andet hold, som står for de resterende etagekvadratmeter, er PFA Ejendomme Lav, som har udarbejdet deres del sammen med Kilden & Hindby, Leander Group og Briq.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141