23948sdkhjf

Dansk teglkæmpe stopper murstensproduktion på en af fem fabrikker

Egernsund Wienerberger samler murstensproduktionen på de fire mest energieffektive teglværker i Norden. 

Det betyder, at produktionen af mursten på koncernens fabrik i Helsinge, Pedershvile Teglværk, ophører. Nedlukningen forventes at ske i efteråret 2021, oplyser teglkoncernen i en pressemeddelelse.

– Det er aldrig en let beslutning at lukke en fabrik med dygtige medarbejdere og en lang historik. Men vi må erkende, at vi, for at imødekomme fremtidige krav til CO2-reducering, må bevæge os i retning af større og færre produktionsenheder, skriver Egernsund Wienerberger i meddelelsen og tilføjer: 

– Vi vil gøre, hvad vi kan for at tilbyde de medarbejdere, der er villige til at flytte, job på vores andre fabrikker. 

Teglproducenten uddyber trækket med, at det giver mulighed for at foretage opjusteringer af de øvrige fabrikker, så man producere større mængder af mursten af typen Less med biogas og udnytte nye produktionsteknikker. 

Den øgede produktion betyder således, at der vil blive tale om at skabe flere arbejdspladser andre steder i Danmark, bekræfter Egernsund Wienerberger overfor Licitationen.

Der vil fortsat være produktion af overliggere og generel administration på adressen i Helsinge.

Sammenlægningen af Egernsund og Wienerberger 

I september 2019 meldte teglproducenterne Egernsund Tegl og Wienerberger Skandinavien ud, at de ville slå sig sammen, og i november blev sammenlægningen en realitet. 

Visionen for det nye teglselskab, fortalte Henrik Dietrichsen, regional managing director Nordic/Baltic i Wienerberger, dengang til Licitationen, er at være ledende på det skandinaviske teglmarked, både i forhold til størrelse, større digitalisering og innovation, tekniske serviceydelser samt de stigende krav om stadig mere bæredygtige produkter. 

Den nye skandinaviske teglkæmpe omfatter salgsselskaber i de tre skandinaviske lande, Wienerbergers eksisterende værker i Danmark og Sverige samt Egernsund fabrikkerne Vesterled, Helligsø og Egernsund teglbjælker/Bachmann blådæmpning – i alt fem fabrikker i Danmark og to i Sverige.  

Samlet startede selskabet med godt 250 medarbejdere i hele Skandinavien. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.126