23948sdkhjf

Udbygning til 140 millioner: Lufthavn på Djursland vokser til dobbelt størrelse

På trods af stilstand i flytrafikken fejler ambitionerne ikke noget i Aarhus Airport. Lufthavnen i Tirstrup på Djursland har netop løftet sløret for, hvordan den totalmoderniserede lufthavn vil tage sig ud, når ud- og ombygningen til cirka 140 mio. kr. står færdig i 2022. Det oplyser den østjyske lufthavn i en pressemeddelelse.

Lufthavnsbygningen vokser med projektet til dobbelt størrelse fra cirka 5.000 til 10.000 kvm. Den designmæssige tråd vil gennemgående nordisk med skarpe linjer med et varmt skær – nærmere betegnet guldskær. Lufthavnens facader bliver nemlig opført i bæredygtige materialer i farven Gold Metallic med store åbne glaspartier. 

Designet i lufthavnen er udarbejdet af blandt andre Aart Architects, Schmidt Hammer Lassen og AMPM Design Studio.  

– Moderniseringen er et essentielt greb for at gøre lufthavnen attraktiv for internationale flyselskaber og øge trafikken samt for at kunne servicere et langt større antal passagerer, siger Nicolai Krøyer, som tiltrådte som adm. direktør for Aarhus Airport den 1. marts, i pressemeddelelsen. 

Målsætningen for den østjyske lufthavn lyder på 1,5 millioner passagerer i 2027 og 4 millioner rejsende i 2040. I 2020, 2019 og 2018 var lufthavnens passagertal henholdsvis 119.899, 500.490 og 486.166.

Lufthavnshotel går i jorden i maj 

Som led i moderniseringen udvides der med tre nye gates, så der kan betjenes syv fly ad gangen. Samtidig bygges en toetagers transitlounge, hvor der i underetagen indrettes 500 kvm. taxfreeshopping, mens førstesalen indrettes til loungeområder med panoramavinduer mod landingsbanerne og direkte adgang til café og restaurant. Designmæssigt følger interiøret den bæredygtige nordiske linje med møblering fra danske Hay.

Lufthavnen er længere end forventet med den gennemgribende opgradering, der også tæller en sekssporet sikkerhedskontrol, udvidede parkeringsområder, udvidede hangarer, nye politi- og toldfaciliteter, lydisoleret legeplads i to etager, teenagelounge med fodboldbane og flysimulator med mere.

Et nyt lufthavnshotel med 37 dobbeltværelser integreres i førstesalsniveau med gangpartier vendt mod parkeringspladsen og værelser med udsigt mod det åbne luftrum. Hotellet skal blandt andet imødekomme behovet for overnatning for internationale erhvervsrejsende.

I maj måned påbegyndes byggeriet af lufthavnshotellet. Aarhus Airport skal selv varetage driften af hotellet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188