23948sdkhjf

Licitationen mener: Byggeriet spiller vigtig rolle i genåbningen og genopbygningen af økonomien

Malet med den brede pensel, så kan vi se tilbage på syv års uafbrudt byggeopsving. Det konstaterer DI Dansk Byggeri på baggrund af nye tal fra Danmarks Statistik, som viser, at branchens omsætning i 2020 ligger på linje med 2019. Fra 288,9 mia. kr. til 289,3 mia. kr.

2020 blev altså slet ikke det rædselsår for byggeriet, som man kunne frygte, da landet lukkede ned i marts måned. Og tak for det! Byggeriet er nemlig en vigtig brik i både genåbningen og genopbygningen af økonomien.

Byggebranchen har arbejdet på højtryk i kølvandet på de massive investeringer fra både kommunerne, regionerne og staten. Oven i har private boligejere for alvor realiseret ombygnings- og renoveringsprojekter.

Og efter alt at dømme, så fortsætter den høje aktivitet i indeværende år, hvor blandt andet store investeringer fra Landsbyggefonden sættes i spil til renovering af almene boliger.

Det høje aktivitetsniveau skaber både omsætning og beskæftigelse. Det er med til at stimulere økonomien i den genopbygningsfase, som er en vigtig del af genåbningen af samfundet i takt med, at corona slipper sit tag i befolkningen. Det skaber samtidig værdi for samfundet i form af flere energivenlige og bæredygtige boliger.

Desværre halter investeringerne i anlægsbranchen bagefter. Især vejområdet ligger alt for stille. Så her ligger der en oplagt mulighed for via offentlige investeringer at simulere økonomien yderligere.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109