Jorton tager totalentreprise på en af Køges sidste centrale byggegrunde
I Køge har man set en perlerække af nye byggerier skyde op, der spiller sammen med den gamle købstads bymidte. På en af byens sidste centrale byggegrunde skal Jorton som totalentreprenør til at opføre 29 lejligheder for Agat Ejendomme. Det skriver entreprenørselskabet i en pressemeddelelse.
Byggeriet består af tre længebygninger med asymmetrisk saddeltag forbundet af to forskudte mellembygninger, hvor forskydningerne af mellembygningerne skaber to gårdrum, der skærmes mod Ivar Huitfeldtvej og banelegemet.
De 29 boliger bliver fordelt på et og to plan - fra 65 til 148 kvm. De øverste lejligheder har loft til kip og hems, og alle har egen terrasse eller altan. Et regnvandsbassin skal opsamle regnvand til genbrug. Bygningerne kommer op i tre etager ved parkeringshuset men trapper ned i to etager mod nord og byhusene omkring det gamle vandtårn.
Boligerne er udformet, så de byder op til socialt samvær. Små haver, fælles tagterrasser og store grønne gårdrum gør det muligt at være i kontakt med naboerne, men samtidig kan man skabe sig sine egne små frirum. Haverummene åbner sig også op mod vest, så de er skærmet mod støj fra havnen mod øst.
Stram plan for en lille byggeplads
Når man skal til at bygge på en af Køges sidste centrale byggegrunde, er der nogle begrænsninger i forhold til byggepladsens udformning:
Er allerede solgt
Agat Ejendomme meddelte tidligere på måneder, at lejlighedsprojektet var betinget solgt. Projektet er sidste etape af det grundkøb, som koncernen for år tilbage gennemførte af Køge Kyst P/S. Projektet er et rendyrket boligprojekt i tre plan på ca. 3.000 etagemeter, og det omfatter 29 boliger og 14 p-pladser i konstruktion.
Projektet er solgt, alene betinget af projektets gennemførelse, til Nectar Invest A/S, og salgsprisen udgør 82,8 mio. kr., lyder det fra Agat. Nectar Invest er investor og property manager, og de bistår professionelle og semiprofessionelle investorer med at finde og drive attraktive ejendomsinvesteringer.
- Vi har næsten ikke noget plads at gøre godt med. Så vi skal som entreprenør virkelig fokusere på at lave en stram plan for, hvordan vi får kørt materialer ind og ud af byggegrunden, samtidig med der skal være plads til at det fornødne udstyr. Der er ingen spildplads, hvilket sætter strikse krav til vores koordinering, fortæller Kenneth Johansen, der er regionschef for Jortons sjællandske afdeling, i pressemeddelelsen.
Byggeriet forventes at gå i gang omkring 1. juli efter, at Køge Museum har færdiggjort deres arkæologiske udgravninger:
- Alt efter museets udgravninger, forventer vi opstart af byggeriet hurtigst muligt. Der er en stram proces med en forventet aflevering i september 2022, afslutter Kenneth Johansen.
I dialog med områdets arkitektur
Arkitekterne bag projektet fra Norconsult Arkitektur har formået at skabe et byggeri, går i dialog med Køges ældre huse, lyder det i beskrivelsen af projektet.
Facaderne er muret i en lys teglsten, der vil give lys og lethed til gårdrummende og projektet som helhed. På gavlene, både mod Strædet og mod Ivar Huitfeldtsvej, arbejdes der med en yderligere detaljering af murværket.
– Køges handels- og by-gader har mange fine oplevelser, motiver, skift i materialer og farver når man bevæger sig gennem gaderne. Dette gør sig også glædende for Strædet, som den nye bebyggelse indskriver sig i, lyder beskrivelsen fra tegnestuen som fortsætter:
– Den valgte teglsten skaber en fin overgang til den eksisterende bebyggelse langs Niels Juelsgade, hvor mange af husene er opført i blankt murværk. Der arbejdes med detaljer i cortenstål, hermed skabes sammenhæng med Strædes øvrige bebyggelser, byrumsinventaret og parkeringshuset som er nærmeste nabo.