23948sdkhjf

Kæmpeaftale i Hedehusene: Én udvikler skal stå for 160.000 etagemeter

Opdateret kl 11:20 med information om masterplanen for det østlige område i Nærheden samt forventet byggestart.

FB Gruppen har netop indgået en aftale med byudviklingsselskabet NærHeden P/S om at udvikle hele det østlige område af bydelen Nærheden med 160.000 etagekvadratmeter boligbebyggelse. Det svarer til omtrent alle ledige storparceller i området, oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

Bydelen Nærheden i Hedehusene er allerede inde i en rivende udvikling, og med aftalen er der udsigt til, at bydelen bliver fuldt udviklet og færdiggjort over de næste syv-otte år. 

–  Den store aftale med FB Gruppen betyder, at der nu er sikkerhed for, at den resterende del af Nærheden bliver udviklet med sans for kvalitet og med stor vægt på fællesskaber, fortæller direktør i NærHeden P/S Ole Møller i pressemeddelelsen. 

Fakta: Det østlige Nærheden 

  • Handlen omfatter 160.000 etm boligbyggeret svarende til 1.600 boliger
  • Udover boliger kommer kommunale børneinstitutioner og fælleshus
  • Forventet byggestart er sensommer 2021
  • Hele Nærheden forventes færdigudviklet i 2028

Samlet plan med 1.600 boliger

Området vil komme til at rumme omkring 1.600 boliger fordelt på forskellige ejerformer Der vil ligeledes komme forskellige boligtyper som rækkehuse, kædehuse, punkthuse og opgangshuse med lejligheder, ligesom der også er planer om bofællesskaber. 

Det er aftalt, at FB Gruppen udover egne boligprojekter indarbejder blandt andet kommunale børneinstitutioner og et kvarterhus til beboerne. 

Forud for købsaftalen har FB Gruppen i samarbejde med NærHeden P/S udarbejdet en masterplan, som Arkitema er arkitekt på, for hele den østlige del af Nærheden, FB Gruppen nu overtager.

Byggestart om et år

Den nye masterplan for det østlige område er helt i tråd med den oprindelige, samlede plan for Nærheden, men opererer med en mindre bebyggelsesprocent. Hermed vil man trække naturen mere ind i området, forklarer Hans-Bo Hyldig, adm. direktør i FB Gruppen, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Masterplanen for området, FB Gruppen har købt, ventes godkendt i løbet af december.

- Vi er begyndt at projektere på de første byggefelter, fortæller Hans-Bo Hyldig og tilføjer, at byggetilladelsen på det første projekt ventes at lande, så man kan gå i jorden til september 2021.

Høje-Taastrup Kommune har investeret i den nye bydel med blandt andet en bro over banen, et idrætscenter til springgymnastik og en stor skole, Læringshuset i Nærheden.  

Bydelen Nærheden og NærHeden P/S

NærHeden P/S ejes af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg, og selskabet blev stiftet i 2013 med det formål at udvikle et eksempel på fremtidens forstad. 

Den nye bydel Nærheden ligger på et 65 hektar stort område ved Hedehusene Station i Høje-Taastrup Kommune. Der skal samlet set bygges omkring 350.000 etagekvadratmeter, der kommer til at omfatte cirka 3.000 boliger og giver plads til cirka 7.000 beboere. 

Bydelen rummer lige nu 200 færdige boliger, og 550 yderligere er under opførelse. Der er netop åbnet en dagligvarebutik, og en stor, ny skole og børneinstitutioner er under opførelse. Senere kommer der kontorerhverv.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157