23948sdkhjf

Renoveringsekspert med høj grad af egenproduktion

Den gode byggeproces er sat i system af Hovedstadens Bygningsentreprise A/S, som er specialist i renovering af tag, vinduer og facader.

Håndværkersjakkene fra Hovedstadens Bygningsentreprise A/S har stor selvbestemmelse. Det vægter direktør Rasmus Lindhardt som en hjørnesten i en travl virksomhed. ”Det er et af vores mål at være den mest attraktive arbejdsplads for dygtige håndværkere. Det opnår vi ved udstrakt selvbestemmelse og organisering i selvstændige sjak, hvor hver enkelt medarbejder kender sit ansvar – og opgaven,” siger direktøren.

”Det handler ikke kun om at sætte vinduer i, men også om måden, hvorpå vi gør det. Og vi har stort fokus på vores processer, f.eks. samarbejdsformen, hvor sociologer og psykologer gennem opstartsworkshop og trivselsmålinger gør en stor forskel,” tilføjer Rasmus Lindhardt.

En anden hjørnesten er beboerinvolvering, hvilket man gør fra dag ét. ”Vi involverer beboerne i de berørte ejendomme for at forebygge irritation og undgå tidsspilde. Begge dele skaber engagement, så vi kommer hurtigere og bedre i mål,” forklarer han.

"Det er et af vores mål at
være den mest attraktive
arbejdsplads for dygtige
håndværkere"
- Direktør Rasmus Lindhardt

Potentialemålinger gavner samarbejdet
Hovedstadens Bygningsentreprise sørger desuden for at involvere en række eksperter på større byggeopgaver til bl.a. at foretage potentiale- og trivselsmålinger for at opnå en større effektivitet og produktivitet – og for at få et bedre samarbejde. ”Vi udvælger desuden tre områder, som vi løbende kan arbejde med for at blive bedre,” siger Rasmus Lindhardt og uddyber: ”Siden vælger vi tre andre, og så igen tre andre. Det betyder, at vi over et års tid faktisk kan nå at komme langt rundt og blive bedre på en række områder i samarbejde med vores partnere.” Hovedstadens Bygningsentreprise hyrer desuden eksterne udviklingskonsulenter ind for at sikre den interne udvikling. ”Det er bl.a. et spørgsmål om at blive trænet i at sætte sig ind i andres behov og kommunikere bedre,” siger direktøren.

Høj grad af egenproduktion
En anden vigtig faktor i virksomhedens succes er de rutinerede medarbejdere. ”Vi har en høj grad af egenproduktion, og mange af vores folk har været her i mange år. Set i relation til vores stærke fokus på tag, vinduer og facader, står vi stærkt i markedet,” fastslår Rasmus Lindhardt. Hovedstadens Bygningsentreprise indgår i byggeprocessen som partner for arkitekter, rådgivere, store boligforeninger og organisationer med det formål at sikre en optimeret byggeproces. Og altid med respekt for det gode håndværk og med en åben tilgang til nye teknologier og metoder.

HOVEDSTADENS BYGNINGSENTREPRISE A/S
Hovedstadens Bygningsentreprise har som entreprenør indgået partnerskaber siden 1982. Virksomheden udskifter tag og vinduer, energioptimerer, miljøsanerer, facaderenoverer, etablerer tagboliger og varetager større renoveringsopgaver mm.
årsbasis udskifter Hovedstadens Bygningsentreprise i snit 30.000 m2 tegltage, 30.000 m2 naturskifertage og 10.000 vinduer via bl.a. omkring 50 større renoveringssager i hovedentreprise om året. Det sker inden for almennyttige boliger, offentlige bygninger, andelsboligforeninger og ejerforeninger.
Hovedstadens Bygningsentreprise har 190 ansatte, heraf 160 håndværkere (tømrere, murere og blikkenslagere), som arbejder i selvstændige sjak.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078