23948sdkhjf

Rådgiver er tilbage på sporet: - Vi har ingen store vækstambitioner

Efter et turbulent 2018 har Wissenberg fået styr på forretningen med det netop afsluttede regnskab for 2019. 

Regnskabet udviklede sig gradvist positivt i løbet af andet halvår 2019, og det har ligget stabilt siden oktober, lyder det fra rådgiverfirmaet. Så på trods af en markant nedgang i de samlede honorarindtægter opnås et resultat på 3,2 mio. kr. før skat, som ligger ganske lidt under forventningen. 

– De store almene boligselskaber og helhedsplanerne er vores forretningsmæssige afsæt. Med både Hammershus Besøgscenter og Hotel Ottilia i Carlsberg Byen har vi i 2019 samtidig markeret os inden for kategorien ”unikke byggeprojekter” der begge har modtaget flotte anmeldelser og priser, siger adm. direktør Lars Bendix Christensen i en pressemeddelelse om udviklingen. 

Et 2020 uden anlægsloft
– Vi har de seneste år haft en ambition om at ”hoppe på stedet”. Det har været lærerigt og utroligt tilfredsstillende, udtaler Lars Bendix Christensen. 

– Vi har ingen store vækstambitioner, når det gælder toplinjen – heller ikke for 2020, fortsætter han og henviser til, at firmaet er afhængige af den almindelige samfundsudvikling. 

Budget for 2020 ligger – på trods af corona-pandemien – på niveau med 2019, dog med forbehold for, at nedlukningen gradvis lempes fra ultimo april. 

– Vi hæfter os ved, at en række af de stilleskruer, som regeringen anvender for at sætte gang i økonomien igen, blandt andet fjernelse af kommunernes anlægsloft i 2020 og igangsætning af flere almene projekter, falder inden for vores primære forretningsområder, siger direktøren og fortsætter: 

– Fjernelse af anlægsloftet er for os at se det helt rigtige greb. Det vil virke hurtigt og vil også understøtte det lokale erhvervsliv. Vi er klar til at tage fat og bidrage med at holde byggeriet i gang. 

Fundamentet er på plads
Wissenberg står i dag stærkt inden for nybyggeri og renovering af blandt andet alment boligbyggeri, institutionsbyggeri og bygningstransformation, både som projekterende rådgiver og som bygherrerådgiver. 

Basisforretningen fungerer således tilfredsstillende, og den nye afdeling, Klimatilpasning og Byrum, har fået godt fat. 

I februar og marts blev firmaet tildelt to betydningsfulde 4-årige rammeaftaler som totalrådgiver. Der er igangsat en hvilende rådgivningsopgave og indgået aftale om en række mindre renoveringsopgaver, som er sat i produktion. 

Og selvom arbejdsdagen for øjeblikket - som så mange andre steder - er præget af at arbejde sammen - hver for sig med videomøder og lignende Lars Bendix Christensen klar i spyttet: 

– Vi kan ikke tillade os at klynke… vores kundegrundlag og ordrebeholdning er jo ikke fjernet. De fleste af vores opgaver fortsætter trods alt, nogle blot med nedsat kraft.

Wissenberg A/S Rådgivende Ingeniører F.R.I.
mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 75,4 83,0
Resultat af primær drift 3,1 0,5
Resultat før skat 3,2 0,5
Årets resultat 2,5 0,4
Aktiver i alt 33,7 34,9
Egenkapital 13,6 11,2
Gns. antal fultidsansatte 82 86
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11