23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Læg mere pres på din bankrådgiver og undgå negative renter

De fleste, som driver virksomhed, kender sikkert til den tilfredshed, der ligger i at have styr på likviditeten. De fleste ved også, at er der problemer med likviditeten, så er det en reel trussel for virksomhedens overlevelse - nærmest uanset, hvor stor omsætningen i øvrigt er og hvor stor ordrebogen er. De fleste kvier sig også ved at skulle trække alt for meget på den omkostningstunge kassekredit.

Et fornuftig cashflow og penge på bankbogen giver ro i maven. Men i den senere tid har virksomhederne fået en ny trussel at forholde sig til. Nu skal de nemlig betale renter for at have mere end 750.000 kr. stående i banken.

Penge, som virksomheden for eksempel har hensat til moms, lønninger, garantistillelse og andre driftsudgifter. Tidligere fik virksomhederne en rentetilskrivning på disse indeståender.

Det er naturligvis en rigtig dårlig forretning, at betale renter af sine egne penge. Men det er værd at hæfte sig ved, at bankerne jo - trods flere skatteyderbetalte bankpakker gennem årene - også er forretninger, som skal have enderne til at mødes.

Derfor er der al mulig grund til at gå i kødet på din bank. Nogle banker er faktisk til at handle med. Og er din bank ikke til at hugge eller stikke i, så skift bank!

Det er ikke sikkert du kan slippe for den negative rente på dine indestående, men du kan måske slippe for et gebyr eller to - eller få en lavere rente på din kassekredit.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125