23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Få bundlinjen til at smile: Sæt strøm til hele byggeriets værdikæde.

Håndværks- og entreprenørfirmaerne får ofte skudt i skoene, at det er deres ansvar, at branchen halter bagefter, når det gælde implementering af effektive it-værktøjer. En ny analyse fra Dansk Byggeri viser dog, at branchen har øget investeringerne på området.

Det hænger godt sammen med, at digitaliseringen af byggeriet har rykket sig fra at være et projekt båret frem af visionære arkitekt- og ingeniørfirmaer til også at omfatte de øvrige aktører i byggeriet. Udviklingen har for alvor taget fart i takt med udbredelsen af de mobile platforme - tablets og smartphones. Kombineret med et stort udbud af software, er it-værktøjerne kommet helt ud på byggepladserne til entreprenørerne og håndværkerne. Så nu er der omsider sat strøm til alle byggeprocesserne og hele byggeriets værdikæde.

Men, er de mange it-værktøjer også med til at komplicere byggeprocessen? Ja, hvis man skal tro en ældre, nu afdød, tømrermester, som jeg talte med for nogen tid siden. Han var sikker i sin sag: Pengene tjenes bedst og sikrest ude på byggepladsen. Kombineret med godt købmandskab. Færre folk på kontoret - flere folk i marken, var hans motto.

Sådan er det ikke mere. Byggesagerne er blevet mere komplekse - og der skal effektive it-værktøjer til at løse opgaverne. Forskellen fra den gang og til nu er, at man i dag tage hele "kontoret" med ud på byggepladsen. Og omvendt. Den reelle udfordring er - den gang som nu - at have de rigtige folk og det rigtige værktøj.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094