23948sdkhjf

DLH-formand: Ny begyndelse førte til den bedste afslutning, vi kunne ønske os

Med næsten 120 interessenter i den indledende købsproces, der nu har ledt til salg af driften, står det klart, at DLH er lykkedes med sin fugl føniks-manøvre

Tirsdag aften meddelte DLH, at trægrossisten har indgået en betinget aftale om salg af alle driftsmæssige aktiviteter. Dermed er der sat punktum for en turbulent årrække, hvor koncernen har bevæget sig fra kanten af en komplet nedlukning til et frasalg, der sikrer den fortsatte drift af de danske aktiviteter og skaber grobund for yderligere vækst.

– Vi er rigtig, rigtig glade for den her aftale, som sikrer det bedste outcome for alle involverede stakeholders, lyder det fra Michael Hove, bestyrelsesformand i DLH og ejer af investeringsselskabet MH Investment, der i 2017 købte sig ind i trækoncernen og i dag har en ejerandel på ca. 13 pct. 

En turbulent årrække
For seks år siden så det sort ud for DLH. Den mere end 100 år gamle trægrossist var så langt ude i torvene, at ledelsen ville afvikle den vidtforgrenede koncern, efter den over en femårig periode havde tabt mere end en mia. kr.

Rub og stub skulle sælges, lød det, men det viste sig, at man kunne nøjes med rub. Afviklingen af de udenlandske aktiviteter gik nemlig så godt, at bestyrelsen i 2017 valgte at beholde den nordiske kerneforretning, og i 2018 tog man hul på en ny strategi med det symbolske navn ”En ny begyndelse”.

En ny begyndelse
Den nye strategi stod på fire ben, og indeholdt dels en revitalisering af koncernen, dels at der atter skulle sparkes gang i væksten, hvilket det seneste årsregnskab med en omsætning på 334,2 mio. og de bedste resultater i 11 år vidnede om, er lykkedes. Et tredje ben var en tættere investorrelation med aktionærerne, og endelig skulle der skabes grundlag for en konsolidering; med tirsdagens salgsaftale blev det understreget, at også den opgave er blevet løst.

– Vi har været rigtig glade for den proces, vi har været igennem, siden vi købte os ind. Den gang havde man tabt omkring 99 pct. af markedsværdien, der på det tidspunkt lå på 25 mio. kr., men sandheden er, at DLH Danmark faktisk har gjort det godt alle årene; Men som en mindre virksomhed i en global tabsgivende virksomhed var det bare blevet en meget uigennemskuelig konstruktion, som trængte til en oprydning, fortæller Michael Hove. 

Og efter oprydningen er det altså blevet klart for flere, at der lå en god forretning gemt hos DLH. Michael Hove fortæller, at processen, der nu har ført til salg, har stået på siden marts og har involveret et potentielt køberfelt på næsten 120 interessenter. Den endelige køber blev et nyt konsortium bestående af norske Treschow Fritzøe og svenske Ljunghold, der samlet står til at betale 112,5 mio. kr., forudsat at salget godkendes på DLH’s ekstraordinære generalforsamling d. 5. december.

Det bedste match
Ifølge Michael Hove har der været overvejet mange forskellige konstellationer, siden det i foråret blev besluttet, at DLH skulle vokse sig større. 

– Hvis vi skulle videre med udviklingen, skulle vi op i større volumen, og det kunne ske via opkøb, en fusion eller ved at lade os opkøbe, og DLH har ikke haft god erfaring med de opkøb, vi selv har foretaget, fortæller han om de indledende overvejelser.

Også når det kom til et opkøb af koncernen, var der flere muligheder i spil. Enten havde en køber kunnet overtage hele det børsnoterede selskab eller, som det nu er sket, købe den danske drift ud.

– Af de mange muligheder, vi er blevet præsenteret for, var det her det bedste match. Det nye konsortium er nogle meget stærke selskaber, og de kommer til at fortsætte business as usual i samme konstruktion og med det samme selskab, så DLH er blevet en del af en industriel, sund og god familie, som tænker langsigtet på forretningen, lyder det.

Treschow Fritzøe og Ljunghold etablerer ifølge aftalen et nyt dansk selskab, der vil drive DLH’s driftsaktiviteter videre med samme ledelse, organisation, lokationer, leverandører og medarbejdere.

Verden er foranderlig
I det DLH, der med indgåelse af salgsaftalen også giver afkald på navnet, står man tilbage med et børsnoteret selskab, en ordentlig pose penge samt en række ophørende aktiviteter, der blandt andet dækker over et regnskovsejende selskab i Brasilien. Bestyrelsen vurderer, at man efter salget vil have en egenkapital på omkring 100 mio. kr., men om det bliver penge, der lander i aktionærernes lommer, er endnu for tidligt at spå om.

– Nu har vi seks måneder frem til den næste ordinære generalforsamling til at overveje mulighederne og vurdere, om vi skal udlodde udbyttet og lukke helt ned, eller om vi i stedet skal opkøbe noget aktivitet og fortsætte selskabet, fortæller Michael Hove.

Hvilken aktivitet, der eventuelt kunne være i kikkerten, kan bestyrelsesformanden dog ikke svare på.

– Vi har ingen konkrete planer, men verden er foranderlig, og der kan nå at ske rigtig meget på seks måneder, lyder det blot.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109