23948sdkhjf

Cobe omformer industrigigants bevaringsværdige hovedsæde

Tegnestuen Cobe er i dag blevet udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen om nyt campus til FLSmidth, oplyser industrikæmpen i en pressemeddelelse.

FLSmidt har siden 1956 haft hovedkontor på Vigerslev Allé 77 i Valby. De bevaringsværdige bygninger tegnet af arkitekt Palle Suenson fremstår med sine rene linjer som et ikon for området, men lever ikke op til nutidens krav til en moderne arbejdsplads. 

Sidste år indgik FLSmidth og ATP Ejendomme derfor en aftale om at udvikle et nyt campus til FLSmidth, og parterne indbød i foråret 2019 til den arkitektkonkurrence, som arkitektfirmaet Cobe netop har vundet. 

- Cobes vinderforslag rammer balancen mellem respekten for den oprindelige arkitektur og en indretning, der tilgodeser vores værdier og vores behov for et arbejdsmiljø, der understøtter innovation og samarbejde. Vores nye campus vil give os en fordel i kampen om at tiltrække og fastholde morgendagens globale talenter, og samtidig cementerer det vores tilknytning til Valby og Danmark, siger Lars Vestergaard, finansdirektør i FLSmidth, i en pressemeddelelse.

Projektet indebærer, at enkelte af de eksisterende bygninger rives ned, mens de største består og suppleres af en parkeringskælder og to nye bygninger. Også lokalmiljøet vil få glæde af om- og nybygningen, da parkanlægget ud mod Vigerslev Allé – designet af landskabsarkitekt C. Th. Sørensen – bliver åbnet for offentligheden.

Udviklingsprojektet indebærer også, at der etableres boliger på en del af FLSmidths nuværende areal.

ATP Ejendomme bliver investor, bygherre og udlejer
FLSmidth og ATP Ejendomme indgik i 2018 en aftale om, at ATP Ejendomme bliver investor, bygherre og udlejer af FLSmidths nye campus, lige som ATP Ejendomme vil stå for udviklingen af boliger på de tilstødende arealer.

- Med renoveringen af de eksisterende bygninger opretholder vi respekten for kvarterets særpræg samtidig med, at vi fremmer bæredygtigheden, da vi vil DGNB-certificere både boliger og hovedkvarter, siger Marting Vang Hansen, administrerende direktør i ATP Ejendomme, i pressemeddelelsen.

Byggeriet af campus forventes påbegyndt i 2021 og færdiggjort i 2023, mens boligerne opføres i etaper og forventes helt færdige i 2027.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141